Bădălău (PSD): Președintele Iohannis a avut același discurs de a împărți România în două

Bădălău (PSD): Președintele Iohannis a avut același discurs de a împărți România în două

Președintele Klaus Iohannis a avut același discurs de a împărți România în două, a declarat marți vicepreședintele social-democrat al Senatului, Niculae Bădălău, el afirmând că PSD se aștepta ca mesajul șefului statului să fie unul de unitate.

"Discursul dânsului ne așteptam să fie un discurs de unificare, un discurs pentru români, pentru România, pentru o țară unită, pentru un popor unit. Știm foarte bine că dânsul a avut un exces atunci când a mers în Piață și a sprijinit o parte a populației și astăzi avem două Românii — avem un popor care manifestă în Piața Victoriei și un popor care manifestă la Cotroceni. Trebuie să încheiem acest subiect, trebuie să avem un popor unit, un popor care să aibă responsabilitatea și respectul față de instituțiile statului și, în același timp, un Guvern care să guverneze pentru binele României. Nu putem împărți România în două. Dl președinte a avut același discurs de a împărți România în două", a declarat acesta, marți, după ce a părăsit sala de ședințe a plenului comun al Parlamentului în care președintele Klaus Iohannis își susținea discursul.

El a explicat de ce parlamentarii PSD și ALDE au ales să părăsească sala plenului. "Astăzi, Camerele reunite ale Parlamentului, ca o instituție responsabilă și serioasă, a avut un comportament extrem de civilizat față de dl președinte și dânsul a fost tratat cu respectul Instituției prezidențiale. (...) Cu toate că au fost informații că vor fi pancarte, că vor fi vociferări, nu a fost absolut nimic și noi considerăm că Instituția prezidențială, care a fost aleasă prin vot democratic, mă refer la dl Iohannis, trebuie respectată într-un stat de drept", a mai spus Bădălău.

Referitor la faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu a părăsit sala plenului Parlamentului, Niculae Bădălău a precizat: "Dl președinte Dragnea a rămas în sală fiind președintele Camerei Deputaților, fiind obligat de funcție".

În timpul discursului susținut de președintele Klaus Iohannis în fața Parlamentului, deputații și senatorii PSD și ALDE au părăsit sala de ședință.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…