Bădălău despre audierea de la DNA: Am răspuns cu solicitudine întrebărilor

Bădălău despre audierea de la DNA: Am răspuns cu solicitudine întrebărilor

Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, care s-a prezentat luni dimineață la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție, a precizat că a răspuns cu solicitudine întrebărilor primite.

 

"Atunci când o instituție abilitată a statului mă convoacă pentru a da informații, cu siguranță, ca orice cetățean, voi merge și voi da curs invitației (...). Am răspuns cu solicitudine. Mi-a părut rău că nu a fost toată presa acolo ca să fie circul maxim, dar uitați că acum vă dau informații", a afirmat Bădălău, luni, la Senat.

El a adăugat că invitația pentru audierea de luni era datată 17 iunie și că a fost chemat și senatorul Adrian Țuțuianu la DNA.

"M-a informat domnul de acolo că este un dosar in rem, calitatea mea și pe citație era de martor, și m-au întrebat două subiecte cu care, pur și simplu, nu aveam nicio legătură. Dacă știu ceva cu privire la surparea autostrăzii Orăștie, cred, nu vreau să mă înșel, și dacă cunosc o persoană. Nu o cunosc", a explicat Bădălău.

Senatorul a menționat că nu a mai fost chemat pentru o dată ulterioară.

El consideră "o pură întâmplare" chemarea sa la DNA cu două zile înaintea moțiunii de cenzură. "Cu toate că nimic nu e o întâmplare pe lume, consider că e o întâmplare", a spus Bădălău.

"Indiferent de presiunile mediatice, juridice sau cum vreți, opinia mea rămâne aceeași și ceea ce cred eu că e bine, și cu siguranță fac bine, pentru că asta au arătat și cetățenii votându-mă peste 70%, având cel mai mare scor din țară, îmi voi menține poziția politică în continuare. Poziția politică o voi menține cu privire la moțiune", a declarat senatorul PSD.

El a amintit că presa susține că ar fi fost acuzat de furt în 1988, arătând că a fost "achitat".

"În 1988 nu am fost condamnat, nu am furat absolut nimic, grâu sau ce Dumnezeu mizerii se aruncă acolo, și vă spun că deși era în perioada comunistă de tristă amintire, prezumția de nevinovăție exista și atunci. Tocmai asta mă miră, că acum există niște nostalgici vizavi de justiția de atunci. (...) Există o decizie în urma recursului meu și de aceea vă pomeneam de prezumția de nevinovăție, care recurs s-a casat. Deci, am fost achitat de acea instanță. Dar adevărul se dă pe jumătate. Eu sunt de acord cu severitate în a analiza un om politic, dar nu cu nedreptate. Și aici e vorba de nedreptate, nedându-se și decizia care a urmat recursului meu", a punctat Bădălău.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile