Bagaje furate pe aeroportul Otopeni. Cum a procedat hoțul

Bagaje furate pe aeroportul Otopeni. Cum a procedat hoțul

Persoane care au călătorit din Statele Unite ale Americii și Canada spre România au constatat că bagajele lor de cală nu se află pe banda zborurilor.

Bagaje furate în aeroportul Otopeni FOTO Shutterstock

Doi pasageri care au călătorit în urmă cu doi ani din SUA și Canada spre România s-au trezit cu bagajele furate.

Primul dintre păgubiți a fost un român care revenise din țară tocmai din SUA, pe ruta Chicago-Varșovia-București, în data de 29 octombrie 2021.

Acesta avea trei bagaje de cală, doar că pe banda alocată cursei sale nu a găsit decât două bagaje.

Lipsea trolerul cel mai valoros, care conținea camera foto și accesoriile aferente, dar și haine, bunuri în valoare de 5.000 de dolari.

„Bărbatul a luat legătura inițial cu aeroportul unde a avut escală și apoi cu cei din Chicago. De aici a aflat că toate cele trei bagaje ale sale au plecat la timp, iar trolerul în discuție ar fi trebuit să ajungă la Otopeni la aeroport odată cu el. Deranjat de situație, omul s-a adresat polițiștilor de frontieră. Vizionând înregistrările surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zona benzilor pentru bagaje, s-a constatat că un bagaj care seamănă cu cel la care face referire persoana vătămată a fost ridicat de o persoană de sex masculin care a ajuns în sala de recuperare bagaje, ce a sosit în aeroport cu o cursă Ryanair, nr.RYR7368, în data de 29.10.2021, la ora 17:15”, scrie ziare.com.

În aceeași zi, o altă persoană, femeie, face o reclamație similară. Ea a sesizat că i-a dispărut o geantă din cele puse la cală. Ea aterizase pe Otopeni în aceeași zi, dar cu o cursă din Toronto-Varșovia-Otopeni. Situația a fost rezolvată tot cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale aeroportului.

„Așa s-a constatat că tânărul care revenise în țară cu cursa Ryanair s-a servit cu două trolere de pe banda 2 și a plecat pur și simplu din aeroport ca și când bagajele ar fi fost ale lui. Identificat de polițiști, tânărul a explicat că în acea perioadă nu se afla în apele lui, fiind consumator de heroină, și nu a avut o explicație pentru furturile din aeroport. Explicația au găsit-o tot polițiștii. Cele două camere foto au fost vândute imediat unul client care lucra în domeniul cinematografiei care a acceptat să le cumpere contra sumei de 10.500 de lei. În timpul perchezițiilor la domiciliul hoțului, polițiștii nu au mai găsit mare lucru din bagajele furate din aeroport, ci doar cutiile cu medicamente”, mai scrie ziare.com.

Hoțul a fost condamnat prin sentință definitivă a Curții de Apel București la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare și la plata sumei de 7600 de euro reprezentând daune produse persoanelor cărora le-a furat bagajele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat