Băiatul palestinian care și-a găsit faima pe YouTube după moarte. Cum a devenit un simbol

Băiatul palestinian care și-a găsit faima pe YouTube după moarte. Cum a devenit un simbol

Visurile lui Awni Eldou, un băiat palestinian de 13 ani care a murit după un atac israelian în Gaza, „cel mai periculos loc din lume pentru copii”, au devenit realitate abia după decesul său.

Pe 7 octombrie, în ziua atacului Hamas, la doar câteva ore după ce bărbați înarmați din Hamas au luat cu asalt granița cu Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând 240 de ostatici, când Israelul a început să riposteze, a fost lovită și casa familiei lui Awni din Gaza, potrivit BBC News .

Băiatul de 13 ani locuia la etaj cu mama și tatăl său, cu cele două surori mai mari și cu doi frați mai mici.

Awni Eldou a murit după acel atac, nu și visurile sale.

„Să ajung la 100.000 de abonați, sau la 500.000, sau la un milion"

Într-un videoclip postat în august 2022, în care apare zâmbind, cu un microfon în mână, Awni Eldou își explica ambițiile pentru canalul său de jocuri de pe YouTube.

„Deci acum, oameni buni, permiteți-mi să mă prezint: Sunt un palestinian din Gaza , în vârstă de 12 ani. Scopul acestui canal este să ajung la 100.000 de abonați, sau la 500.000, sau la un milion", spunea puștiul cu un an înainte de tragedie.

Videoclipul se încheie cu mesajul „pace" transmis celor 1.000 de abonați pe care îi avea înainte de a ieși din peisaj.

Awni Eldou. FOTO captură video Youtube

După ce, un an mai târziu, Awni a devenit unul dintre primii copii palestinieni uciși în război, videoclipul băiatului a ajuns la milioane de vizualizări, potrivit BBC News.

Și alte videoclipuri în care Awni participă la jocuri pe calculator au atins recorduri similare. Aproape 1,5 milioane de oameni s-au abonat la canalul său de YouTube.

„Aș fi vrut să te cunoaștem înainte de a muri"

Una dintre rudele sale îl numea „inginerul Awni" tocmai pentru dragostea sa pentru computere.

Pentru mătușa sa, Ala'a, Awni rămâne un băiat fericit, încrezător și serviabil. Pentru alții, gamerul de 13 ani a ajuns un fel de simbol, reprezentând pierderea copiilor din Fâșia Gaza.

„Vă rugăm să ne iertați", scrie într-un comentariu la videoclipul său.

„Aș fi vrut să te cunoaștem înainte de a muri", se mai arată în reacțiile la videoclipul său.

Ministerul Sănătății din Gaza, administrat de Hamas, afirmă că peste 20.000 de persoane au fost ucise de la începutul războiului - mai mult de o treime dintre acestea fiind copii. Agenția ONU pentru copii (Unicef) a descris Gaza ca fiind „cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”