Băncile din Rusia au pierdut 25.5 miliarde de dolari din cauza războiului din Ucraina

Băncile din Rusia au pierdut 25.5 miliarde de dolari din cauza războiului din Ucraina

Băncile din Rusia au avut pierderi de 25,5 miliarde de dolari (1.500 miliarde de ruble), din cauza problemelor cauzate de conflictele din Ucraina.

Băncile din Rusia au pierdut 25.5 miliarde de dolari din cauza războiului din Ucraina

Maxim Liubomudrov, şeful departamentului pentru reglementări al băncii centrale, care supraveghează cele mai mari bănci din Rusia, a declarat că este vorba despre un nivel ”acceptabil” al pierderilor. De asemenea, a transmis că guvernul rus a avut planuri pregătite pentru susținerea băncilor în timpul unei astfel de crize, potrivit news.ro .

Rubla rusească a atins, vineri, cel mai înalt nivel față de dolar și euro din luna iulie, în cadrul tranzacțiilor de la Moscova, în pofida ordinului de mobilizare parțială dat de către președintele rus Vladimir Putin. Rubla a ajuns la 56.79 unități pentru un dolar, crescând cu 3.5%, fiind cel mai ridicat nivel din 22 iulie.

De la începutul războiului în Ucraina, guvernul rus și banca centrală din Rusia au luat mai multe măsuri stricte în ceea ce privește circulația capitalului și protejarea monedei. Aceste măsuri au avut efecte benefice pentru rublă, monedă care a avut cea mai bună evoluție la nivel global.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid