Bandă de mexicani care au răpit patru americani și i-a ucis pe doi dintre ei, predată autorităților de cartelul din care făceau parte VIDEO

Bandă de mexicani care au răpit patru americani și i-a ucis pe doi dintre ei, predată autorităților de cartelul din care făceau parte VIDEO

Rețeaua mexicană de narcotraficanți care a răpit patru cetățeni americani și i-a ucis pe doi dintre ei și-a cerut scuze și i-a predat autorităților pe membrii grupării responsabili de atac, potrivit BBC .

Cei cinci suspecți au fost predați împreună cu o scrisoare prin care își cer scuze Foto: Twitter

Este vorba despre o facțiune desprinsă din Cartelul din Golf, denumită Gruparea Scorpionilor.

Multe ziare și Mexic au publicat pe prim a pagină o fotografie care pare să arate cinci bărbați întinși cu fața în jos pe pământ, cu mâinile legate și cu tricourile ridicate deasupra capului. Fotografia a fost făcută în momentul în care poliția a ajuns la fața locului.

De asemenea, o scrisoare din partea grupului Scorpionilor ar fi fost lăsată împreună cu cei cinci bărbații, în care aceștia își cereau scuze oamenilor din Matamoros, victimelor din SUA și familiilor acestora, precum și unei femei mexicane ucise săptămâna trecută când banda a tras asupra unei dube albe în care se aflau americanii.

Trupurile americanilor decedați au fost repatriate

Associated Press afirmă că a obținut o copie a scrisorii de la un oficial al forțelor de ordine din statul Tamaulipas: „Am decis să îi predăm pe cei care au fost direct implicați și responsabili de evenimente", se arată în scrisoare. În aceasta se arată că cei cinci au acționat „în baza propriilor decizii și a lipsei de disciplină" și că au încălcat regulile cartelului cu privire la „protejarea vieților celor nevinovați".

Clinica medicală din localitatea Matamoros, unde membrii cartelului i-au dus pe americanii răniți a fost închisă de poliție și veirificată. Rapoartele sugerează că cei patru americani au fost duși acolo de către membri bandei, însă doi dintre americani au decedat din cauza rănilor grave pe care le aveau.

Agenția de știri Reuters a relatat că oficialii mexicani au predat, joi după-amiază, trupurile celor doi bărbați morți oficialilor americani din Matamoros, iar rămășițele au fost repatriate .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”