Bănescu, despre arhiepiscopul Tomisului: În absența unei sentințe judecătorești definitive, nu pot exista sancțiuni

Bănescu, despre arhiepiscopul Tomisului: În absența unei sentințe judecătorești definitive, nu pot exista sancțiuni

Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare, în absența unei sentințe judecătorești definitive neputând exista sancțiuni, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Bănescu, făcând referire la măsura controlului judiciar dispusă de către DNA față de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu.

"Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare. Controlul judiciar nu este o concluzie finală, ci o etapă incipientă a anchetei penale menită să conducă la aflarea adevărului. Dincolo de regretabilul situației în sine funcționează în mod firesc prezumția de nevinovăție acordată oricărei persoane anchetate. În absența unei sentințe judecătorești definitive nu pot exista sancțiuni", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Procurorii DNA au dispus, luni, luarea măsurii controlului judiciar față de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cercetat pentru două infracțiuni, printre care și luare de mită.

Printre măsurile impuse se află și aceea ca Teodosie Petrescu să nu desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhiei Române, Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși.

El este acuzat de luare de mită și de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Popescu, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 Țiriac ar fi bolnav grav!

5 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…