Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bănescu, despre arhiepiscopul Tomisului: În absența unei sentințe judecătorești definitive, nu pot exista sancțiuni

Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare, în absența unei sentințe judecătorești definitive neputând exista sancțiuni, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Bănescu, făcând referire la măsura controlului judiciar dispusă de către DNA față de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu.

"Patriarhia Română nu se pronunță în legătură cu o anchetă aflată în desfășurare. Controlul judiciar nu este o concluzie finală, ci o etapă incipientă a anchetei penale menită să conducă la aflarea adevărului. Dincolo de regretabilul situației în sine funcționează în mod firesc prezumția de nevinovăție acordată oricărei persoane anchetate. În absența unei sentințe judecătorești definitive nu pot exista sancțiuni", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Procurorii DNA au dispus, luni, luarea măsurii controlului judiciar față de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cercetat pentru două infracțiuni, printre care și luare de mită.

Printre măsurile impuse se află și aceea ca Teodosie Petrescu să nu desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhiei Române, Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși.

El este acuzat de luare de mită și de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Popescu, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac, cu PSD până la capăt! Nu s-a lăsat până nu i-a plasat pe Dăncilă și Teodorovici lângă Halep!

2 VIDEO halucinant cu Dăncilă și Alex Dima de la ProTV! Oameni buni, ascultați-o cum se rățoiește, dobitoaca!

3 RoMAFIA Ca orice pesedist jegos, Grindeanu și-a tras „cărniță de fotomodel” pe banii noștri.

4 VIDEO Imagini-ȘOC cu Dăncilă la Strasbourg vorbind în fața sălii goale! Doar vecinul Băsescu s-a dus s-o ascul…

5 VIDEO Viorica și Ramona sunt prietene. Pe filieră arabă...

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata