Bănescu, despre distrugerea catedralei din Odesa: „Ortodoxia nucleară” nu se-mpiedică de-un „ciot” al culturii

Bănescu, despre distrugerea catedralei din Odesa: „Ortodoxia nucleară” nu se-mpiedică de-un „ciot” al culturii

Distrugerea catedralei din Odesa în urma unui atac rusesc, reprezintă încă o probă că „Ortodoxia nucleară” nu se-mpiedică de-un „ciot” al culturii şi civilizaţiei creştine reale, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

„Bombardarea recentă a Catedralei ortodoxe «Schimbarea la Faţă» din Odesa. Încă o probă că «Ortodoxia nucleară» nu se-mpiedică de-un «ciot: al culturii şi civilizaţiei creştine reale. Gnosticismul ei religios-politic dispreţuieste agresiv lumea care nu-i aparţine”, a scris Bănescu pe Facebook.

Arhidiaconul catedralei din centrul istoric al oraşului Odesa, Andrii Palciuk, a deplâns distrugerea „enormă” a bisericii - despre care a spus că a fost cauzată de o lovitură directă a unei rachete ruseşti.

Noul atac al forţelor ruse din cursul nopţii împotriva portului ucrainean Odesa s-a soldat cu doi morţi şi a provocat „distrugerea” unei catedrale ortodoxe aflate pe lista UNESCO, a transmis Kievul, potrivit AFP.

Catedrala ortodoxă, care aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene, susținută de Patriarhia Moscovei, a fost serios avariată, o parte a clădirii fiind distrusă, iar altarele suferind pagube semnificative.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat