Bangladesh: 41 de oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi din pricina unor etichete greşite. Revoltă după incendiul de sâmbătă

Bangladesh: 41 de oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi din pricina unor etichete greşite. Revoltă după incendiul de sâmbătă

Autorităţile din Bangladesh l-au învinuit pe proprietarul depozitului de containere, unde a avut loc tragicul eveniment, că nu a depozitat în siguranţă substanţele chimice, notează BBC .

41 de oameni au murit în incendiu dintre care 9 pompieri.

Oficialii au afirmat că recipientele cu peroxid de hidrogen au fost etichetate incorect, iar pompierii au stins flăcările cu apă în loc de spumă. Proprietarul depozitului nu a comentat încă acuzaţiile.

Luni, autorităţile au rectificat numărul iniţial de morţi de la 49 la 41, afirmând că unele cadavre au fost numărate de două ori. Sute de oameni au fost răniţi sau sunt încă dispăruţi în urma incendiului de la depozitele din Sitakunda, iar oficialii se aşteaptă ca numărul morţilor să crească. Dintre cei 300 de răniţi, 12 se află în stare critică.

Directorul adjunct al serviciului local de stingere a incendiilor, Purnachandra Mutsuddi, a afirmat că, din pricina faptului că substanţele erau etichetate greşit, au intervenit cu apă, nu cu spumă, ceea ce a declanşat o explozie puternică.

După trei zile de la izbucnire, incendiul nu a fost încă stins, dar este sub control. Abul Kalam Azad, şeful poliţiei locale, a afirmat că a fost iniţiată o anchetă cu privire la cauzele incendiului.

Cei care aşteaptă veşti despre cei daţi dispăruţi au mers la spitalul local din Chittagong, unii având cu ei fotografii cu cei dragi. Printre ei, se numără şi o femeie, care aştepta testarea ADN pentru a identifica rămăşiţele fiului ei, care era şofer de camion. „Tatăl lui tocmai a murit anul trecut, acum mi-am pierdut fiul", a declarat ea pentru BBC. „Şi-a parcat camioneta şi s-a dus la cină, la cantină. Cantina a luat foc şi fiul meu a rămas blocat acolo".

Incendiul a izbucnit sâmbătă în jurul orei 21.30 (15.30 GMT) la depozitul de containere Sitakunda, situat la circa 40 de kilometri de portul Chittagong, din sudul ţării.

Conform pompierilor, în timp ce sute de oameni au încercat să stingă focul la o oră de la începutul dezastrului, mai multe containere chimice au explodat, ucigând şi rănind mulţi dintre salvatori.

Explozia a făcut să se zdruncine imobile aflate la câţiva kilometri depărtare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”