Banii pentru mituirea unui director de la Loteria Română - înmânați pe stradă destinatarului (rechizitoriu)

Banii destinați mituirii unui director pentru achiziția de autoturisme la Compania Națională Loteria Română (CNLR) au fost transportați prin București într-o geantă și înmânați pe stradă, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție.

Foto: (c) Anamaria TOMA / AGERPRES FOTO

Din declarațiile unui martor reiese că 250.000 de lei retrași de la bancă i-au fost predați inițial lui Ovidiu Rîpanu, la momentul respectiv șef Serviciu Achiziții în cadrul CNLR, într-o geantă de laptop. Însoțit de cele două persoane care îi aduseseră banii, Ovidiu Rîpanu a mers într-o intersecție din zona stației de metrou Nicolae Grigorescu, unde geanta a fost înmânată destinatarului final, Remus Leonard Lăzăreanu, director executiv al CNLR.

"Când am ajuns în zona unde domicilia numitul Lăzăreanu Remus, am parcat mașina lângă mașina numitului Rîpanu Ovidiu. Numitul Rîpanu Ovidiu a coborât din mașină, a luat geanta cu bani și s-a îndreptat către un bloc cu patru etaje, unde s-a întâlnit cu Lăzăreanu Remus. La scurt timp, numitul Rîpanu Ovidiu a revenit la mașină fără geantă", a susținut martorul.

Din cercetări a reieșit că banii au fost primiți de Lăzăreanu chiar lângă statuia din intersecția Nicolae Grigorescu.

Gheorghe Benea, fost director general al Companiei Naționale Loteria Română, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, într-un dosar legat de trucarea unei licitații pentru înnoirea parcului auto al CNLR.

În același dosar au fost trimiși în judecată Ovidiu Rîpanu, fost șef Serviciu Achiziții în cadrul CNLR, pentru luare de mită în formă continuată și participație improprie la spălare de bani în formă continuată; Remus Leonard Lăzărescu, fost director executiv al CNLR, pentru luare de mită în formă continuată; Cornelia Olaru, la data faptei referent în cadrul CNLR — Serviciul Achiziții și membru al comisiei de evaluare a ofertelor, pentru luare de mită; Nicolae Virgil Sorescu, administrator al unei societăți comerciale cu activitate de comercializare autovehicule, pentru spălare de bani în formă continuată, Constantin Brăduț Răducanu, administrator de firmă, pentru dare de mită și participație improprie la spălare de bani.

Potrivit DNA, la data de 17 mai 2010, conducerea Companiei Naționale Loteria Română a atribuit unei societăți cu activitate de comercializare autovehicule (dealer auto), administrată de Nicolae Virgil Sorescu, un contract de furnizare de 182 de autovehicule în sistem buy-back, pentru înlocuirea parcului auto al Loteriei Române. Contractul a fost inițiat, fundamentat și atribuit anume pentru a favoriza respectiva societate comercială.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

3 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

4 VIDEO Ăsta era bătut în România după primele 30 de secunde!:))

5 VIDEO Acțiune fără precedent a Poliției Române în județul Ialomița, unde localnicii nu ar respecta regulile de…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante