Barack Obama sare în ajutorul lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump

Barack Obama sare în ajutorul lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump

Fostul președinte american Barack Obama sare în ajutor lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump, potrivit CNN . Obama va contribui, printre altele, la motivarea tinerilor americani, în special a alegătorilor de culoare și latino-americani, considerați un punct slab al candidaturii lui Biden.

Barack Obama sare în ajutor lui Joe Biden. FOTO arhivă AP

Barack Obama a petrecut câteva ore, vinerea trecută,în sufrageria de la Casa Albă, în vizită la fostul său vicepreședinte, Joe Biden. Cei doi au făcut schimb de glume, iar întâlnirea a fost un fel de mică reuniune pentru personalul celor doi președinți, mulți dintre angajați cunoscându-se încă de pe când la Casa Albă era instalat Obama.

Ocazia nu a fost însă doar un prilej de a depăna amintiri.

În ultimele luni, fostul președinte american le-a spus clar asociaților săi că el crede că viitoarea confruntare dintre Biden și Donald Trump din noiembrie va fi incredibil de strânsă și că alegerile din 2024 marchează un moment în care actualul președinte va avea nevoie de sprijin, potrivit unor surse CNN, care notează că întâlnirea de săptămâna trecută a fost,în mare parte, o vizită de lucru.

Biden și Obama, împreună cu fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au participat la un apel organizatoric în reședința Casei Albe, anunțând cea de-a 14-a aniversare a Legii privind îngrijirea la prețuri accesibile.

„Avem șansa de a face și mai mult, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă îi trimitem pe Joe și Kamala înapoi la Casa Albă, în noiembrie. Așadar, trebuie să continuăm să muncim", a declarat Obama în videoclip.

În particular, Obama i-a spus lui Biden că el crede că remarcile președintelui cu privire la Starea Uniunii, de la începutul acestei luni, au fost eficiente, potrivit unor persoane familiare cu conversația lor.

Obama și Biden vorbesc cu regularitate

Obama i-a subliniat, de asemenea, lui Biden cât de mult crede că asistența medicală va fi o problemă puternică și importantă din punct de vedere politic în viitoarele alegeri.

Potrivit surselor CNN, Barack Obama și Joe Biden vorbesc cu regularitate, iar fostul președinte rămâne în contact direct cu unii oficiali de top de la Casa Albă, inclusiv cu șeful de cabinet al lui Biden, Jeff Zients, care a lucrat în administrația Obama.

Fostul lider american i-a întins ocazional, în ultima perioadă, câte o mână de ajutor lui Biden, în special prin apeluri publice de strângere de fonduri și în conversații discrete în speranța de risipirii îngrijorării unor democrați cu privire la faptul că Biden ar putea candida pentru un al doilea mandat.

Este de așteptat ca angajamentul său în campania lui Biden să se intensifice pe măsură ce alegerile generale se apropie, iar consilierii au declarat că a fost deja de acord cu mai multe apariții în campanie înainte de noiembrie, în timp ce lucrează pentru a ajuta la reconstruirea coaliției câștigătoare a lui Biden din 2020.

Susținere a lui Obama pentru realegerea a lui Biden se va vedea mai ales joi, în cadrul unei strângeri de fonduri în Manhattan, la care vor participa Joe Biden, Barack Obama și fostul președinte Bill Clinton.

„Sarcina de a câștiga această cursă îi revine în continuare președintelui Biden",

Cei trei președinți vor avea o conversație rară, care nu va fi deloc o întâlnire de rutină a Clubului președinților. Când Clinton și Obama vor urca pe scena de la Radio City Music Hall, apariția lor va sublinia momentul extraordinar din istoria americană în care un președinte în exercițiu este prins într-o luptă acerbă pentru a-l împiedica pe predecesorul său să se întoarcă la Casa Albă.

„Nimeni nu se poate adresa mai bine democraților dezamăgiți decât președintele Obama. Dar există limite la ceea ce poate face Obama. Sarcina de a câștiga această cursă îi revine în continuare președintelui Biden", a declarat, pentru CNN, subb rezerva anonimatului, o persoană care a lucrat îndeaproape cu Obama și Biden

La evenimentul de joi seară, vor participa numeroase celebrități și artiști precum Queen Latifah, Lizzo, Cynthia Erivo, Mindy Kaling, Ben Platt și Lea Michele.

Evenimentul va fi supervizat de producătorii de profil Jordan Roth și Alex Timbers, iar biletele vor avea prețuri cuprinse între 225 și 500.000 de dolari.

În mandatul său de președinte al SUA, Biden a fost, de asemenea, în contact frecvent cu Clinton, potrivit surselor CNN .

Popularitatea lui Obama, ca unul dintre cei mai cunoscuți democrați la nivel național, a fost de netăgăduit. Eforturile de strângere de fonduri la care a contribuit fostul președinte au adus peste 15 milioane de dolari până acum. Doar concursul „Meet the Presidents", în care au participat Biden și Obama, a adunat aproximativ 3 milioane de dolari, potrivit campaniei.

În următoarele șapte luni până la alegeri, un domeniu specific de interes pentru Obama va fi lansarea de apeluri pentru strângerea de fonduri și contribuția la motivarea tinerilor americani, în special a alegătorilor de culoare și latino-americani, care sunt considerați de consilierii de campanie ca fiind un punct slab al candidaturii lui Biden.

Barack Obama nu și-a propus să iasă la rampă în mod agresiv până în toamnă, când începe votul anticipat. Va avea apariții mai dese a pe finalul cursei, când alegătorii acordă cea mai mare atenție, acesta fiind modul în care Obama și consilierii săi consideră că poate fi cel mai eficient.

Nu au fost făcute încă planuri ferme privind itinerariul lui Obama în această campanie, potrivit consilierilor, dar fostul președinte va vizita probabil campusurile universitare în toamnă, precum și orașele importante din statele aflate în bătălie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!