Bărbat arestat după ce a plasat un dispozitiv exploziv și o butelie cu butan în valiza sa, pe un aeroport din SUA

Bărbat arestat după ce a plasat un dispozitiv exploziv și o butelie cu butan în valiza sa, pe un aeroport din SUA

Un bărbat care a plasat un dispozitiv exploziv în bagajul lui, pe un aeroport din Pennsylvania - SUA, a fost arestat, au anunţat miercuri autorităţile americane, relatează AFP, citată de Agerpres .

Bagaj aeroport. FOTO Shutterstock

„Dispozitivul a fost detectat în timpul unui control de rutină al bagajelor de cală" luni, la aeroportul Lehigh Valley International, în estul ţării”, a precizat Administraţia americană pentru securitatea transporturilor (TSA), într-un comunicat.

Bagajul a declanşat alarma când a intrat în aparatul de control al bagajelor, iar un agent a inspectat conţinutul.

Este vorba despre un dispozitiv de formă circulară, ascuns în dublura valizei. După examinarea acestuia, Poliţia federală a stabilit că este într-adevăr un dispozitiv exploziv sub formă de pulbere care ar putea corespunde unei substanţe folosite la artificii, potrivit plângerii depuse de FBI, publicată de site-ul Axios.

Bagajul mai conţinea o butelie cu butan, un gaz folosit în principal drept combustibil, o brichetă, precum şi o ţeavă cu reziduuri de pulbere albă, a precizat FBI în documentul judiciar.

Suspectul, identificat de către poliţie ca Mark Muffley, în vârstă de 40 de ani, urma să ia un zbor spre Orlando, în Florida.

Muffley a părăsit aeroportul luni după un anunţ în care i se cerea să meargă la biroul de securitate şi a fost găsit de poliţie câteva ore mai târziu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…