Bărbat care ameninţa trecătorii cu o armă, împuşcat mortal lângă Avignon; incident la consulatul francez din Jeddah

Bărbat care ameninţa trecătorii cu o armă, împuşcat mortal lângă Avignon; incident la consulatul francez din Jeddah

Poliţiştii au împuşcat mortal un bărbat în localitatea Montfavet, în apropiere de oraşul Avignon, din sudul Franţei, după ce acesta ameninţase trecătorii cu o armă, a declarat poliţia, care a confirmat relatările apărute anterior în mass media, transmite Reuters.

Potrivit postului de radio francez Europe 1, bărbatul ar fi strigat ''Allah Akbar''. Incidentul a avut loc la doar câteva ore după un atac cu cuţitul comis în interiorul unei biserici din Nisa, unde trei persoane au fost ucise, dintre care cel puţin una a fost decapitată. Şi în acest caz agresorul strigase ''Allah Akbar''.

Totodată, forţele de securitate saudite au arestat joi un cetăţean saudit care a atacat cu un obiect ascuţit un paznic de la consulatul francez din oraşul Jeddah (vest), a relatat agenţia oficială saudită SPA, citată de EFE.

Poliţia din provincia Mecca ''a arestat un cetăţean care a atacat o gardă de securitate de la consulatul Franţei cu un obiect ascuţit şi pe care l-a rănit uşor'', a relatat SPA, fără alte detalii. Potrivit dpa, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Mohammed al-Ghamdi, atacatorul ar fi un individ de circa 40 de ani. Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

Informaţia a fost confirmată şi de Ambasada Franţei la Riad. ''Atacatorul a fost imediat arestat de forţele de securitate saudite după atac. Paznicul a fost transportat la spital şi viaţa sa nu este în pericol. Facem apel la compatrioţii noştri aflaţi în Arabia Saudită să dea dovadă de vigilenţă maximă'', a transmis ambasada franceză într-un comunicat citat de AFP.

''Ambasada Franţei condamnă ferm acest atac împotriva unei legaţii diplomatice pe care nimeni nu-l poate justifica'', a mai menţionat ambasada, potrivit EFE. Misiunea diplomatică şi-a exprimat speranţa că ''autorităţile saudite vor clarifica acest atac şi vor garanta securitatea companiilor şi a comunităţii franceze în ţară''.

Atacul din Jeddah are loc pe fondul apelurilor la boicotarea produselor franţuzeşti şi a nemulţumirii exprimate de mai multe ţări musulmane, printre care şi Arabia Saudită, după agitaţia stârnită de cuvintele preşedintelui francez Emmanuel Macron care a promis că nu va "renunţa la caricaturile" cu profetul Mahomed, invocând dreptul la liberă exprimare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...