Bărbatul acuzat de incendierea celor 8 maşini din Capitală - arestat preventiv

Bărbatul acuzat de incendierea celor 8 maşini din Capitală - arestat preventiv

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 au decis sâmbătă arestarea preventivă a bărbatului acuzat de distrugere prin incendiere, la sfârşitul săptămânii trecute, a celor opt maşini din Bucureşti.

De altfel, încă din cursul dimineţii de sâmbătă şeful Poliţiei Sectorului 1, comisarul-şef Ionuţ Dana, informa că bărbatul şi-a recunoscut toate faptele şi că va fi propus pentru arestare preventivă .

"Autorul incendierilor de pe raza sectorului 1 a fost identificat, prins şi reţinut pentru 24 de ore. În cursul după-amiezii (de vineri - n.r.), în cursul nopţii, până în această dimineaţă, au fost efectuate mai multe acte procedurale pentru probarea activităţii infracţionale", a precizat Ionuţ Dana.

Într-o declaraţie de presă susţinută sâmbătă, la Secţia 4 Poliţie, comisarul-şef Ionuţ Dana a precizat că "a fost un caz deosebit de greu", "dificil", în rezolvarea căruia au fost implicaţi 40 de poliţişti de la Poliţia judiciară a sectorului 1.

El a menţionat că, în timpul audierilor, bărbatul şi-a recunoscut toate faptele.

"A fost destul de ambiguu în ceea ce el a exprimat. (...) Şi-a recunoscut toate faptele. Nu a mai săvârşit astfel de infracţiuni în trecut", a precizat comisarul-şef.

Potrivit acestuia, autorul este conducător auto profesionist, are permisul suspendat - a fost depistat în trafic acum câteva luni conducând un autoturism cu numere expirate; nu este căsătorit, are copii.

Conform comisarului-şef Ionuţ Dana, în cursul celor şase zile de investigaţii, au fost audiate de poliţişti peste 30 de persoane şi au fost conduse la secţie mai multe persoane care semănau cu autorul acestor infracţiuni.

În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, ISU Bucureşti - Ilfov a intervenit în mod succesiv, în decurs de mai puţin de o oră, pentru stingerea unor incendii produse la autoturisme staţionate. Primul incendiu a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, în strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacără, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată. În scurt timp a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală. Următorul incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacără, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie. AGERPRES/(A, AS - editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lãzãroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...