Bărbatul care a agresat un copil într-un parc din Hunedoara, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Bărbatul care a agresat un copil într-un parc din Hunedoara, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Bărbatul care, la începutul lunii februarie, a agresat un copil de 13 ani aflat într-un parc din municipiul Hunedoara , trântindu-l de pământ, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului CA., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor-prev. de art. 32 Cod penal rap. Ia art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal (persoană vătămată minoră în vârstă de 13 ani) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice-prev. de art. 371 Cp. cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal", se menţionează în comunicat.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Hunedoara spre soluţionare.

"În fapt, inculpatul CA., la data de 07.02.2021, în jurul orelor 15:35, pe fondul unei stări tensionate generată de cearta dintre persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani şi un alt minor în vârstă de 8 ani - fiul concubinei sale, care se aflau în parcul de joacă pentru copii, situat în spatele blocului G2 de pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, loc în care se aflau atât copii, cât şi persoane adulte, a prins-o pe persoana vătămată minoră cu mâinile de gât, a ridicat-o la aproximativ 2 metri înălţime (deasupra capului inculpatului), după care a proiectat-o cu putere de pământ, producându-i o fractură de os occipital cu dehiscenţă de 2 mm, leziune care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, tulburând ordinea şi liniştea publică", transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Sursa citată precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, "situaţie care nu poate să înfrângă în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Din cercetări a rezultat că băiatul de 13 ani, trântit de pământ, este nepot al agresorului, bărbatul fiind unchi al copilului.

În urma anchetei, bărbatul a fost reţinut, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi violenţă în familie, dar şi de tulburarea liniştii şi ordinii publice, deoarece fapta a fost comisă într-un loc public. El a fost ulterior arestat preventiv. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu