Barcă cu migranţi răstunată pe un lac din Turcia: Recuperarea cadavrelor continuă după aproape o lună

Barcă cu migranţi răstunată pe un lac din Turcia: Recuperarea cadavrelor continuă după aproape o lună

La aproape o lună după ce o barcă ce transporta migranţi s-a răsturnat pe Lacul Van din sud-estul Turciei, recuperarea cadavrelor continuă, iar numărul celor care au murit a ajuns sâmbătă la 61, informează dpa.

Sumbra operaţiune de căutare şi salvare este în desfăşurare, potrivit lui Murat Melet, şeful Asociaţiei pentru Drepturile Omului (IHD) din provincia Van, care a declarat pentru dpa că "traficul de persoane a devenit o afacere şi o profesie în Turcia''.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat că barca ce transporta aproximativ 60 de migranţi s-a răsturnat pe 27 iunie în Lacul Van, în apropiere de graniţa Turciei cu Iranul.

Apreciind, în schimb, la aproape 80 numărul celor care se aflau în ambarcaţiune, Melet a spus că aceştia aleg Lacul Van pentru că "este ruta cea mai ieftină".

Continuarea operaţiunii de salvare după atâta timp dezvăluie o infrastructură inadecvată, câtă vreme autorităţile ştiu unde s-a răsturnat barca, a spus el. "Nu ştim dacă migranţii au fost sau nu blocaţi într-un compartiment ascuns al bărcii'', altfel cei care puteau înota s-au salvat.

Autorităţile au raportat incidentul la cinci zile după ce a avut loc şi încă urmează să ofere detalii despre identităţile victimelor, despre care Melet presupune că ''sunt ţinute ascunse''.

Şeful IHD a spus că incidentul a scos la iveală securitatea slabă a Turciei. ''Nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva ... bărcile de pe Lacul Van nu sunt supravegheate corespunzător''.

Turcia este de multă vreme o poartă spre Europa pentru refugiaţi care pleacă din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan, Iran şi alte ţări din cauza conflictelor, persecuţiilor şi sărăciei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”