Barna: Cerem în mod oficial, formal şi explicit demisia Guvernului Dăncilă; varianta corectă - anticipate

Barna: Cerem în mod oficial, formal şi explicit demisia Guvernului Dăncilă; varianta corectă - anticipate

Alianţa 2020 USR PLUS cere oficial şi explicit demisia Guvernului Dăncilă pentru ceea ce s-a întâmplat cu votul cetăţenilor din diaspora, a afirmat, duminică seara, copreşedintele Alianţei Dan Barna.

"Ceea ce s-a întâmplat în diaspora arată că acest Guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial, formal şi explicit demisia Guvernului Dăncilă pentru mizeria pe care au făcut-o din nou cetăţenilor din diaspora, după experienţa din 2014. Acest lucru este de neacceptat. Dacă este să facem promisiuni în momente de victorie, Alianţa USR PLUS promite românilor din diaspora că nu vor mai fi niciodată gazaţi şi că nu vor mai fi niciodată dispreţuiţi în diaspora şi din această perspectivă votul electronic şi votul prin corespondenţă pentru care USR a şi depus în Parlament o iniţiativă vor fi priorităţi ale Alianţei USR PLUS în momentul în care vom veni la guvernare. Românii din diaspora, cele 4 milioane de români, au fost obligaţi mulţi dintre ei să plece din ţară, merită să îşi exprime civilizat, nu stând ore întregi la cozi înfiorătoare, pentru că un Guvern incompetent nu este în stare. Lucrul acesta este o promisiune pe care Alianţa USR PLUS o face", a declarat Dan Barna.

El a susţinut că Parlamentul nu mai este legitim şi varianta corectă sunt alegerile anticipate.

"În momentul de faţă, acest Parlament este un Parlament care nu mai este legitim. Poziţia noastră este că varianta corectă sunt alegerile anticipate. Nu poţi să te alături celor care au adus România în momentul de faţă şi să spunem: gata suntem fraţi. Votul de astăzi arată că România şi românii îşi doresc o clasă politică nouă, aerisită, decentă şi competentă. Fără îndoială acest Guvern trebuie să plece", a subliniat Barna.

Liderul USR a precizat că "acest Guvern trebuie să plece fie prin demisie, fie prin moţiune" de cenzură.

"Nu este niciun dubiu după ceea ce s-a întâmplat astăzi în diaspora, după modul în care nu s-au organizat alegerile, acest Guvern nu mai are nicio legitimitate morală să rămână la conducerea României", a mai declarat Barna. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...