Barna, despre o ordonanţă privind amnistia şi graţierea: PSD va arunca România către o adevărată revoluţie

Barna, despre o ordonanţă privind amnistia şi graţierea: PSD va arunca România către o adevărată revoluţie

Preşedintele USR, Dan Barna, apreciază că dacă Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, PSD va arunca România către "o adevărată revoluţie".

"Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluţie", precizează liderul USR, duminică, într-un comunicat de presă.

Acesta susţine că dacă Guvernul Dăncilă reuşeşte să dea ordonanţa de urgenţă, membrii USR vor ieşi în stradă.

"Vom ieşi în toată ţara şi vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în faţa frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta paşnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea şi regimul corupt, mincinos şi iresponsabil pe care acesta l-a instaurat", afirmă Dan Barna.

Preşedintele USR spune că atât Viorica Dăncilă, cât şi ministrul justiţiei i-au dat asigurări, la întâlnirea pe care au avut-o în urmă cu trei zile, că nu intenţionează să dea o astfel de ordonanţă.

"Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât şi domnul Toader au minţit. Că ne-au minţit pe noi, de la USR, este mai puţin important. Că au minţit o ţară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanţa de urgenţă pentru a-i scăpa de puşcărie pe Dragnea şi Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Preşedinţiei UE este o umilinţă uriaşă pentru România şi va avea consecinţe imprevizibile asupra viitorului nostru european", crede Barna.

Acesta reia apelul pe care l-a făcut preşedintelui Klaus Iohannis, de a participa la toate şedinţele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria