Barna despre OUG de revizuire a sentinţelor: Se încearcă un mecanism ca persoane condamnate să fie albite artificial

Barna despre OUG de revizuire a sentinţelor: Se încearcă un mecanism ca persoane condamnate să fie albite artificial

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, joi, referindu-se la anunţul ministrului Justiţiei de a propune o ordonanţă de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor, că se încearcă să fie scoase în mod artificial, printr-o voinţă politică, probe din dosare existente, iar persoane condamnate să fie "albite", el reiterând că Guvernul se comportă ca o casă de avocatură a infractorilor din România, dintre care unii în funcţii publice.

"Declaraţia de ieri a dlui ministru Tudorel Toader este în aceeaşi linie a unui stat infracţional, în care persoane cu probleme penale, multe dintre ele aflate în funcţii publice, scriu legile după necesităţile lor. Practic, se încearcă eliminarea unor probe din dosarele existente, probe care, conform actualei legislaţii a statului român, nu au fost invalidate în niciun fel, sunt probe confirmate de instanţele de judecată, probe care au stat la baza deciziilor care au fost luate şi se încearcă, deşi nu există niciun temei juridic, crearea unui mecanism prin care dosarele să fie golite de conţinut şi persoane condamnate să fie albite artificial, în afara oricărui temei juridic de vreo natură", a precizat, pentru AGERPRES, Dan Barna.

El a spus că instanţele de judecată au constatat vinovăţia dincolo de orice dubiu şi beneficiul unei astfel de ordonanţe ar fi al infractorilor din România, din păcate unii dintre ei aflaţi în funcţii publice.

"Faptul că se încearcă ca aceste probe să fie scoase în mod artificial şi printr-o voinţă politică nu face decât să confirme încă o dată că ceea ce s-a întâmplat în Parlament cu Codul de procedură penală, cu Codul penal, în care infracţiunea pentru care Liviu Dragnea, spre exemplu, a fost condamnat a fost ştearsă, apoi, după 10 zile de la condamnare, a fost pur şi simplu scoasă din Codul penal, arată unde a ajuns statul român şi că acest Guvern se comportă fix ca o casă de avocatură a infractorilor din România, dintre care unii sunt în funcţii publice", a subliniat Barna.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seara, la Antena 3, că va propune în Guvern adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, care să dea posibilitatea celor ce au fost condamnaţi "pe nedrept", în baza protocoalelor secrete sau a unor interceptări nelegale, să solicite unui judecător revizuirea sentinţei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut