Barna despre vizita externă a lui Dăncilă: Seamănă izbitor de mult cu turneele lui Ceauşescu în căutarea susţinerii

Barna despre vizita externă a lui Dăncilă: Seamănă izbitor de mult cu turneele lui Ceauşescu în căutarea susţinerii

Preşedintele USR, Dan Barna, spune că vizita pe care premierul Viorica Dăncilă o efectuează în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit seamănă izbitor de mult cu turneele lui Nicolae Ceauşescu prin Asia, Africa sau Orientul Mijlociu în căutarea susţinerii, principala concluzie fiind că "pe plan extern credibilitatea României riscă să devină egală cu cea a lui Liviu Dragnea - cât mai aproape de zero".

"În contextul tentativei continue de erdoganizare a României de către PSD şi ALDE, premierul lui Liviu Dragnea a plecat să ia lumină de la însuşi sultanul Recep Tayyip Erdogan. Frapează nu doar lipsa de răspundere a unui prim-ministru de ţară membră UE, care fuge din ţară în aceeaşi zi în care pare că se reaprinde lupta pentru justiţia din România, cât mai ales destinaţiile alese pentru turneul doamnei Dăncilă: Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait. Toate acestea se petrec în condiţiile în care tocmai a fost amânată pentru a doua oară şedinţa comună a Guvernului României cu cel al Statului Israel. (...) Dincolo de faptul că seamănă izbitor de mult cu turneele lui Nicolae Ceauşescu prin Asia, Africa sau Orientul Mijlociu în căutarea susţinerii, principala concluzie este că pe plan extern credibilitatea României riscă să devină egală cu cea a lui Liviu Dragnea - cât mai aproape de zero", a scris Barna, luni, pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte luni cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în debutul unei vizite pe care o efectuează în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.

"Voi începe astăzi o vizită în Republica Turcia şi în Golful Persic, în Emiratele Arabe Unite şi în Kuweit, state cu potenţial de dezvoltare a relaţiilor economice cu România", a precizat prim-ministrul în şedinţa de Guvern.

Scopul acestei vizite, a subliniat Dăncilă, este promovarea relaţiilor economice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani