Barna: O coaliţie nu poate funcţiona dacă doar unul dintre membri îşi îndeplineşte obiectivele

Barna: O coaliţie nu poate funcţiona dacă doar unul dintre membri îşi îndeplineşte obiectivele

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna afirmă că anumite teme asumate în programul de guvernare de partidul pe care îl conduce "nu au făcut niciun pas mai departe" şi punctează că o coaliţie nu poate funcţiona dacă "un partener (...) îşi bifează toate obiectivele politice şi un alt partener stă şi aplaudă topit de emoţie".

"Într-o coaliţie, obiectivele politice şi obiectivele strategice ale fiecărui partener trebuie să fie prioritizate în mod egal. Ideea că un partener sau altul îşi bifează toate obiectivele politice şi un alt partener stă şi aplaudă topit de emoţie nu are cum să asigure funcţionarea unei coaliţii. Sunt subiecte - SIIJ, zero taxe pe salariul minim (...) - care, deşi au fost aduse pe agendă şi se regăsesc în programul de guvernare, nu au făcut niciun pas mai departe. Or, nu poate să funcţioneze o coaliţie în condiţiile în care doar unul sau altul dintre membri îşi îndeplineşte obiectivele", a declarat Barna miercuri seară, la TVR.

El a subliniat însă că ieşirea de la guvernare, deşi ar fi varianta cea mai facilă pentru USR PLUS, nu ar ajuta România.

"Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă. Este un grup în partidul nostru care spune: 'Să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă. Nu se poate, ori facem reformele noastre ori plecăm'. Asta e varianta cea mai facilă, dar e o scăpare care nu ajută cu nimic România, pentru că dacă noi am ieşi de la guvernare, am face două-trei zile dramatism, burtiere însângerate, jale, plâns, după care Romania va fi aceea dinainte de USR PLUS. O Românie în care speranţa ar fi foarte puţină şi în care oamenii nu ar mai avea în cine să creadă. Mulţi dintre ei, aceia care văd România europeană. Nu sunt toţi în această ţară aşa, dar cel puţin acea bucată de Românie care crede că România se poate moderniza se uită la noi în momentul ăsta", a adăugat copreşedintele USR PLUS.

Dan Barna a arătat că partidul său este hotărât să rămână în coaliţie "până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme". El consideră însă că nu se va ajunge la această situaţie, deoarece a constatat, atât la PNL, cât şi la UDMR, "o deschidere şi o responsabilitate pentru ceea ce înseamnă necesitatea de reforme în România". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?