Barna: Prin terenul de la Romexpo, statul oferă un cadou de 400 de milioane de euro; un Moş Crăciun imobiliar

Barna: Prin terenul de la Romexpo, statul oferă un cadou de 400 de milioane de euro; un Moş Crăciun imobiliar

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat luni că în cadrul şedinţei Biroului Naţional al formaţiunii a fost reiterat punctul de vedere conform căruia, prin transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a terenului de la Romexpo, statul român "oferă un cadou de cel puţin" 400 de milioane de euro.

"Reiterez o poziţie pe care Biroul Naţional a confirmat-o şi astăzi: dezvoltarea României nu se poate face prin devalizarea statului. Trebuie să încetăm cu acest mecanism, de a oferi cadou. Nu putem oferi 400 de milioane de euro - cel puţin - cadou, unei instituţii private, pentru perspectiva unui proiect de dezvoltare, probabil necesar şi util pentru România, dar trebuie să existe o valorificare, un beneficiu şi pentru statul român", a arătat el într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Potrivit liderului USR PUS, transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea CCIR a terenurilor proprietate privată a statului, aflate în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate, reprezintă "un Moş Crăciun imobiliar".

"E de neacceptat ca statul român să nu primească niciun ban şi să ofere din proprietatea proprie un cadou de 400 de milioane, cel puţin, în Bucureşti şi alte imobile - care nu sunt nici măcar inventariate în momentul de faţă - prin efectul acestei legi, practic urmând ca toate imobilele aflate în folosinţa camerelor de comerţ, în întreaga ţară, să devină proprietatea acestor camere de comerţ. Practic este o generozitate... un Moş Crăciun imobiliar, în care statul român se transformă referitor la aceste imobile - un lucru pe care USR PLUS nu are cum să îl accepte. Vom rămâne foarte fermi pe această poziţie", a spus Barna.

El a menţionat că USR PLUS este "deschis la dialog", dar că trebuie găsită o soluţie prin care statul să beneficieze de imobilele de care dispune, arătând că astfel de situaţii nu se întâlnesc doar în cazul camerelor de comerţ.

"Şi nu e vorba doar de camerele de comerţ, e vorba şi de diverse culte care, tot aşa, având terenuri în folosinţă sau imobile - sunt iniţiative legislative prin care ar urma să le fie oferită proprietatea în mod gratuit. Este un mecanism pe care USR PLUS nu îl susţine. Statul trebuie să îşi valorifice imobilele", a mai spus el.

Pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Şeful statului cere reexaminarea actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, prin care o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar. AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

2 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

3 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro