Barna: Respingerea impozitării cu 90% a pensiilor speciale, o nouă dovadă a ipocriziei PSD

Barna: Respingerea impozitării cu 90% a pensiilor speciale, o nouă dovadă a ipocriziei PSD

Respingerea de către Senat a propunerii USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale reprezintă "o nouă dovadă a ipocriziei" PSD, apreciază preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna.

"În ultima perioadă, liderii PSD au dat asigurări că vor eliminarea pensiilor speciale, dar la momentul adevărului au respins propunerea USR de impozitare cu 90%. Cum le explică PSD românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială, de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiţii în sănătate, în această perioadă de criză? Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă, din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat", scrie pe Facebook liderul USR.

El menţionează că Senatul nu este for decizional şi că propunerea USR va ajunge şi la Camera Deputaţilor, în vederea dezbaterii.

"Continuăm lupta, propunerea USR de impozitare a pensiilor speciale, iniţiată de Claudiu Năsui şi Cristina Prună, ajunge la Camera Deputaţilor pentru votul final", arată Barna.

Plenul Senatului a respins, miercuri, proiectul iniţiat de parlamentarii USR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%.

Pe 31 martie, USR, la iniţiativa deputaţilor Claudiu Năsui şi Cristina Prună, a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare faţă de pensia contributivă.

"Proiectul USR prevede un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei. Pensia minimă în România este de 704 lei, iar cea mai mare pensie specială depăşeşte 70.000 de lei, ceea ce înseamnă de aproximativ 100 de ori mai mult. O discrepanţă uriaşă este şi între pensia medie din sistemul public, în prezent 1.247 de lei, şi pensia medie din sistemele speciale, care variază între 4.000 de lei şi 19.000 de lei", informa USR, la momentul respectiv.

Iniţiatorii propuneau ca pentru veniturile din pensii sau indemnizaţii pentru limită de vârstă finanţate de la bugetul de stat şi stabilite pe baza unei legislaţii speciale de până la 2.000 de lei impozitul să fie de 0%.

Pentru veniturile cuprinse între 2.001 lei şi 3.500 de lei, impozitul să fie de 10%, iar pentru veniturile de peste 3.500 de lei impozitul să fie de 90%, dar numai pentru acea parte din pensie obţinută prin legi speciale, nu pe baza contributivităţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...