Barna: Votul obţinut de Kovesi - o palmă pe care majoritatea PSD-ALDE o primeşte o dată în plus

Barna: Votul obţinut de Kovesi - o palmă pe care majoritatea PSD-ALDE o primeşte o dată în plus

Votul obţinut de Laura Codruţa Kovesi în comisiile de specialitate din Parlamentul European pentru funcţia de procuror european reprezintă o palmă pe care majoritatea PSD-ALDE o primeşte o dată în plus şi de la partenerii europeni, a afirmat, miercuri, preşedintele USR, Dan Barna.

"Votul din Comisia LIBE arată pentru întreaga Europă, pentru profesioniştii din instituţiile european, pentru politicienii de la nivel european că doamna Laura Codruţa Kovesi este un procuror profesionist, de încredere, care acum are şanse crescute de a devenit procuror european. Şi acesta este un lucru de care noi, în România, ar trebui să fim foarte mândri. Şi în acest context, este o palmă pe care majoritatea PSD ALDE şi acest guvern care face România de râs de doi ani şi jumătate o primeşte o dată în plus şi de la partenerii europeni referitor la modalitatea în care România a înţeles să nu-şi susţină candidatul pentru aceasta poziţie prestigioasă la nivel european. Este o veste bună pentru România şi un mesaj care arată că lupta anticorupţie, statul de drept, democraţia şi modalitatea europeană pe care România trebuie să-şi continue dezvoltarea au în continuare susţinere şi acest lucru este cel mai important", a declarat Dan Barna la Parlament.

Potrivit liderului USR, "politizare este ceea ce s-a întâmplat cu Ordonanţa 7 şi, de asemenea, încercarea disperată ca de doi ani şi jumătate, din decembrie 2016, de când PSD-ALDE au preluat puterea, să încerce să transforme toate instituţiile în servicii de interes privat".

"La nivel european, unde avem o diversitate de forţe politice, o diversitate de reprezentanţi, de familii europene, rezultatul votului - şi cel de zilele trecute, şi cel de astăzi - arată că, într-adevăr, doamna Kovesi are imaginea şi credibilitatea unui profesionist, pe care Europa o ia în considerare foarte serios să o aşeze în poziţia de procuror european. Este o victorie pentru ceea înseamnă democraţia şi statul de drept în Europa", a adăugat Dan Barna.

Miercuri, Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) pe Twitter.

Marţi, în Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi a obţinut 12 voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert - cu 11 voturi şi de Andres Ritter - cu un vot.

Propunerea celor două comisii va fi acum trimisă Conferinţei Preşedinţilor şi preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…