BAROSAN din Ministerul Justiției, MITĂ de 239.000 EURO!

BAROSAN din Ministerul Justiției, MITĂ de 239.000 EURO!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul KRECH ION, la data faptei director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției și membru în comisia de licitație, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului de Justiție, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister și membru în comisia de licitație, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei firme de software, în trei tranșe, suma totală de 239.000 euro.

Acești bani au fost pretinși și primiți pentru ca suspectul Krech Ion să sprijine această firmă în câștigarea licitației pentru atribuirea și derularea unui proiect derulat de Ministerul Justiției, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA.

Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficială, prin intermediul aceluiași intermediar, suspectul Krech Ion a remis reprezentanților firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiției. În același sens, suspectul a mai conceput și redactat împreună cu reprezentanții firmei respective documentele aferente licitației, inserând în cuprinsul lor cerințe menite a-i favoriza pe aceștia din urmă.

De asemenea, în schimbul banilor pretinși și primiți, suspectul Krech Ion a asigurat și buna derulare a contractului, a susținut și a fundamentat note interne, a semnat fișe de acceptanță, acte adiționale și a ajutat la deblocarea plăților, atunci când au intervenit astfel de probleme.

Suspectului Krech Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Menționam că, pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea proiectului cu Ministerul Justiției și pentru un alt proiect derulat cu o firmă farmaceutică având drept acționar majoritar Ministerul Sănătății, aceeași firmă de software i-a dat suspectului Fenechiu Relu, la acea dată deputat, suma de 620.000 euro.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia