Baschet: Boicot istoric al meciurilor din NBA, în semn de protest după împuşcarea lui Jacob Blake

Baschet: Boicot istoric al meciurilor din NBA, în semn de protest după împuşcarea lui Jacob Blake

Acţiunile de protest faţă de nedreptatea rasială au condus la decizii inedite în sportul profesionist american, astfel că echipa Milwaukee Bucks a decis să boicoteze meciul său cu Orlando Magic de miercuri, din playoff-ul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), ca reacţie după acţiunea poliţiei din Wisconsin, care în weekend-ul trecut l-a împuşcat pe afro-americanul Jacob Blake de mai multe ori în spate, informează AFP.

Meciurile Milwaukee Bucks - Orlando Magic, Houston Rockets - Oklahoma City Thunder şi Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers "au fost amânate după decizia lui Bucks de a nu mai juca cu Orlando Magic", a anunţat NBA, fără să precizeze data reprogramării partidelor.

După trei luni de la moartea lui George Floyd, tot în urma unei intervenţii a poliţiei, cazul Jacob Blake, afro-americanul de 29 de ani grav rănit în cursul reţinerii sale, a generat o undă de şoc în rândul baschetbaliştilor din NBA, în "bula" de la Disney World.

"Suntem obosiţi de aceste crime şi de nedreptate. Echipa nu va mai juca miercuri seara cu Orlando", a afirmat George Hill, jucătorul lui Bucks.

La rândul său, superstarul lui LA Lakers, LeBron James, a scris pe Twitter: "Noi cerem schimbarea. Ne-am săturat".

În acelaşi context, două meciuri de baseball din Major League (MLB) au fost amânate, precum şi în Liga profesionistă nord-americană de fotbal (MLS), unde cinci din cele şase meciuri din programul zilei au fost boicotate de jucători.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...