Baschet masculin: Fenerbahce, prima echipă din Turcia care câștigă Euroliga VIDEO

Baschet masculin: Fenerbahce, prima echipă din Turcia care câștigă Euroliga VIDEO

Fenerbahce Istanbul a devenit prima echipă din Turcia care cucerește titlul de campioană europeană la baschet masculin, după ce a reușit să învingă cu scorul de 80-64 (39-34) formația greacă Olympiakos Pireu, duminică la Istanbul, în finala Euroligii.

Susținută frenetic de spectatorii aflați în tribunele arenei Sinan Erdem din Istanbul, jucătorii lui Fener nu le-au lăsat nicio șansă rivalilor de la Olympiakos, triplă laureată a competiției (1997, 2012, 2013).

Grecii reușiseră să elimine în semifinalele turneului Final Four de la Istanbul formația rusă ȚSKA Moscova, deținătoarea trofeului, care spera să cucerească anul acesta al 8-ea său titlu. În cealaltă semifinală, Fenerbahce Istanbul a trecut de echipa spaniolă Real Madrid.

Pivotul american al lui Fenerbahce, Ekpe Udoh, a fost ales cel mai bun jucător (MVP) al finalei Euroligii, după ce a contribuit cu 10 puncte, 9 recuperări și 4 assist-uri la victoria echipei sale.

În meciul pentru locul 3, ȚSKA Moscova a învins-o pe Real Madrid cu 94-70.

Fenerbahce a disputat și anul trecut finala Euroligii masculine de baschet, fiind învinsă după prelungiri de ȚSKA Moscova (96-106).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla