Baschet masculin: Steve Kerr, numit în postul de selecţioner al echipei Statelor Unite

Baschet masculin: Steve Kerr, numit în postul de selecţioner al echipei Statelor Unite

Steve Kerr, antrenorul echipei Golden State Warriors, a fost numit oficial în funcţia de selecţioner al echipei masculine a Statelor Unite, în locul lui Gregg Popovich, a anunţat Federaţia americană de baschet, citată de AFP.

"Kerr va conduce ca selecţioner echipa SUA din 2022 până în 2024'', a indicat USA Basketball într-un comunicat, confirmând informaţiile difuzate de presă la începutul acestei luni.

Triplu campion al NBA cu Warriors (2015, 2017 şi 2018), Steve Kerr a fost adjunctul predecesorului său Gregg Popovich, a cărui plecare fusese anunţată după Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde baschetbaliştii americani au cucerit medalia de aur.

"Obiectivul nostru, desigur, este să câştigăm şi să facem ţara noastră mândră. Vom munci din greu pentru asta", a declarat Kerr, fost coechipier cu Michael Jordan la Chicago Bulls.

Noul selecţioner al SUA îi va avea ca secunzi pe antrenorul echipei Miami Heat, Erik Spoelstra, pe cel al formaţiei Phoenix Suns, Monty Williams, şi pe cel al echipei universitare Gonzaga Bulldogs, Mark Few.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul