Baschetbalist american mutat la Brașov, uimit de condițiile din România: „Este o nebunie“

Baschetbalist american mutat la Brașov, uimit de condițiile din România: „Este o nebunie“

Un tânăr american care evoluează, din acest sezon, pentru echipa de baschet CSM Corona Brașov, împărtășește pe canalul său de Youtube informații despre viața sa în străinătate. Sportivul a rămas impresionat de Brașov în primele luni de când locuiește aici, scrie Adevărul .

Juwan Gray este la al doilea său sezon la nivel profesionist. Baschetbalistul, care s-a născut în Biloxi – Mississippi (SUA), a venit la Corona Brașov pentru a evolua în Liga Națională, după ce în stagiunea trecută a evoluat pentru Koping Stars în prima ligă suedeză. Alături de această echipă a reușit să termine campionatul pe locul 7.

După experiența din Suedia, tânărul sportiv a părăsit Statele Unite pentru a porni într-o călătorie de 10 luni în România. Baschetbalistul a fost surprins de cât de ieftină este viața în țara noastră, comparativ cu cea din America.

Juwan este foarte mulțumit de condițiile pe care le-a găsit la Brașov. Pe canalul său de Youtube, acesta a făcut o comparație între prețul pe care îl dă pe chirie în România, pe un apartament cu bucătărie, dormitor și sufragerie, și cât ar fi costat un apartament, cu aceleași condiții, în Statele Unite.

Apartamentul costă 580 euro, adică aproximativ 613 dolari. Dacă acesta ar fi fost în Statele Unite, apartamentul ar fi costat cel puțin 1.500 de dolari, ceea ce este o nebunie. Chiria aici este foarte ieftină și tot ce vezi în apartament, televizor, șifonier, canapea, totul este inclus. Toate apartamentele de aici sunt complet mobilate, astfel încât nu trebuie să cumpărați sau să închiriați mobilier. Singurul lucru pentru care trebuie să plătești este chiria și utilitățile. Poți economisi mulți bani în buzunar și suntem și într-un loc grozav aproape de un centru comercial imens. De asemenea, sunt și la 15 minute de mers de locul meu de antrenament”, spune Juwan Gray.

De asemenea, baschetbalistul a fost impresionat de mâncarea românească. „Este super ieftin să locuiești în România”, a fost concluzia sa.

Juwan Gray a petrecut cariera universitară la Towson și University of San Diego, iar în ultimele două sezoane a evoluat la echipe din Europa.

Urmează-ți visul! Sunt aici să-l trăiesc pe al meu. Sunt plătit să joc baschet. Asta fac de când eram mic. Nici măcar nu pare că este un job, este ca un hobby”, spune americanul pe Youtube.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat