Băse: „Pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte. Păcat!”

Băse: „Pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte. Păcat!”

Fostul președinte Traian Băsescu a scris pe Facebook că, în contextul scandalului privind televiziunile trustului Intact, era nevoie de un președinte care să apere statul. "Păcat că pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte. Atenţie, statul de drept nu este un bun cîştigat", a scris Băsescu pe Facebook.

Vă prezentăm postarea integrală a fostului președinte:

Era nevoie de Preşedinte!
Săptămîna trecută a fost confirmarea a ceea ce spuneam la sfîrşitul mandatului : Evoluţiile pozitive din ultimii 10 ani în privinţa consolidării statului de drept nu sunt ireversibile.
Să recapitulăm ziua de miercuri 17 februarie 2016: 

1.Preşedintele Senatului pune în discuţie, în plen, aplicarea unei hotărîri definitive a justiţiei şi o întreagă galerie de senatori condamnă fără scrupule ANAF şi guvernul pentru îndrăzneala de a declanşa procedura de punere în aplicare a hotărîrii definitive;

2.La Camera Deputaţilor, la votul despre arestarea unui parlamentar acuzat printre altele de influenţarea martorilor într-o anchetă penală, dispare majoritatea PSD+PNL (în frunte cu doamna Gorghiu) din sala de plen şi votul nu poate fi dat. Asta nu este apărarea drepturilor omului, ci a infractorului. 

3.Avocatul Poporului se autosesizează şi declanşează o anchetă privind îndrăzneala ANAF de a aplica legea;

4.Preşedintele României consideră punerea în aplicare a hotărîrii judecătoreşti ca fiind “banale motive administrative”.

Cele de mai sus s-au petrecut sub minciuna asumată de toţi a apărării dreptului la liberă exprimare, drept pe care nimeni nu l-a pus sub semnul întrebării, şi în favoarea unuia care a furat 60 milioane euro, fapt pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.
În toată această desfăşurare de forţe politice înpotriva statului de drept, era nevoie de un Preşedinte al României care să apere statul. Păcat că pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte.
Atenţie, statul de drept nu este un bun cîştigat.

Liderul Mişcării Populare a vorbit și aseară la România Tv despre cazul Antenelor. Traian Băsescu a spus că miza declaraţiilor preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu trustul Intact a fost "să nu fie tocat" de Antene, iar una din componentele importante pe acest subiect o reprezintă consilierul şefului statului, Dan Mihalache. 

"Miza declaraţiilor preşedintelui Iohannis (în legătură cu executarea silită a trustului Intact de către ANAF - n.r.) e să nu fii tocat la Antene, de asta şi slugărnicia de la Senat. Penibil! Oameni politici care ştiau foarte bine ce înseamnă o hotărâre judecătorească nu ştiau cum să acuze mai tare aplicarea legii. La preşedintele Iohannis au fost mai multe componente: a fost componenta Mihalache în primul rând (...), deci s-a vrut realizarea unei frăţii între Palatul Cotroceni şi Antene. Un alt element a fost propria situaţie a lui Iohannis - şi dânsul este în situaţia în care poate fi executat, pentru că are o hotărâre definitivă pe unul din imobilele de la Sibiu. Al treilea element este tot teama de Voiculescu, de forţa mediatică a trustului", a declarat Traian Băsescu. 

În opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis "a fost îndemnat" să facă prima declaraţie în legătură cu trustul Intact şi problemele cu ANAF. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...