Baseball: Los Angeles Dodgers a câştigat World Series, după 32 de ani

Baseball: Los Angeles Dodgers a câştigat World Series, după 32 de ani

Los Angeles Dodgers a câştigat, marţi, World Series, finala ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB), după 32 de ani de la ultimul său trofeu şi la două săptămâni după ce o altă echipă din "oraşul campionilor", LA Lakers, şi-a adjudecat al 17-lea titlu în NBA, informează AFP.

LA Dodgers s-a impus cu scorul general de 4-2 în faţa echipei Tampa Bay Rays în finala MLB, disputată după sistemul cel mai bun din şapte partide. Marţi, la Arlington (Texas), Los Angeles Dodgers a câştigat cu 3-1 meciul al şaselea al finalei.

Omul meciului a fost Mookie Betts, campion în 2018 cu echipa Boston Red Sox, care a asigurat victoria lui Dodgers.

Imediat după victorie, urale, claxoane şi petarde s-au făcut auzite pretutindeni în Los Angeles.

LA Dodgers are în palmares şapte titluri de campioană, fiind a şasea cea mai titrată echipă din istorie, dar cea mai galonată este New York Yankees, cu 27 de trofee.

Acest titlu, primul după 1988, a recompensat-o pe LA Dodgers, o echipă constantă în ultimele patru sezoane, cu prezenţe în World Series în 2017 şi 2018.

La rândul ei, Tampa Bay Rays se afla în căutarea primului titlu din istoria francizei. Echipa din Florida a mai jucat o finală, pierdută în 2008 în faţa echipei Philadelphia Phillies.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante