Băsescu a dat-o pe față, fără jenă: „Să le lăsăm pe cele care au comis acte de corupție, au luat mită într-un minister…poate am eu o sensibilitate aparte pentru femei, e cunoscută”

Băsescu a dat-o pe față, fără jenă: „Să le lăsăm pe cele care au comis acte de corupție, au luat mită într-un minister…poate am eu o sensibilitate aparte pentru femei, e cunoscută”

Basescu, declaratii fara jena in apararea femeilor condamnate: "Sa le lasam pe cele care au comis acte de coruptie, au luat mita intr-un minister…poate am eu o sensibilitate aparte pentru femei, e cunoscuta". Fostul presedinte Traian Basescu a sustinut din nou gratierea femeilor condamnate pentru coruptie, dand chiar exemplul unei femei care poate "a luat mita intr-un minister", admitand ca poate are o "sensibilitate aparte", cunoscuta, pentru femei. El a criticat arestarea preventiva a Crinutei Dumitrean, fost sefa ANRP, insarcinata in luna a opta. "Pe mine m-a oripilat ce ati facut cand o femeie gravida in 8 luni ati bagat-o in beciul domnesc. Daca asta vreti sa fie abordarea fata de femeie, faceti o tara de procurori!"

"Daca pasiunea este sa fie tratate ca barbatii rezolvati problema, dar o femeie trebuie sa tratata altfel decat barbatii mai ales cand e vorba de penitenta. O femeie care are in intretinere un copil de pana la 14 ani, acel copil sigur are nevoie de mama. Pe mine m-a oripilat ce ati facut cand o femeie gravida in 8 luni ati bagat-o in beciul domnesc. Daca asta vreti sa fie abordarea fata de femeie, faceti o tara de procurori! Eu tin foarte mult la acest amendament dar cred ca regimul penitenciar al femeilor este ingrozitor. Bagati-le mai putin in puscarie decat pe barbati" a spus senatorul PMP.

"O femeie care a luat mita intr-o primarie nu zic sa nu fie condamnata dar copilul acela merita sa aiba copilul alaturi la fel ca cel al unei mame care a fluierat in biserica" a spus Basescu.

Presedintele comisie juridice Serban Nicolae i-a raspuns acestuia ca responsabilitatea era la mama care putea sa nu ia mita.

Ulerior, Basescu, sustinandu-si un amendament la legea gratierii, a declarat: "Le exclud pe cele care au comis fapte cu violenta dar sa le lasam pe cele care au facut acte de coruptie, care au luat mita intr-un minister. Poate am o sensibilitate aparte pentru femei, e cunoscuta" a spus Basescu.

Basescu se afla la comisia juridica pentru a isi sustine amendamentele depuse la legea gratierii, intre care si unul care prevede gratierea femeilor insarcinata sau care au un copil in intretinere chiar daca au fost condamnate pentru coruptie.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...