Băsescu a fost audiat într-o anchetă a statului Israel care vizează Filiera Evreiască, prietenii lui Tăriceanu și Dragnea

Băsescu a fost audiat într-o anchetă a statului Israel care vizează Filiera Evreiască, prietenii lui Tăriceanu și Dragnea

Băsescu a fost audiat într-o anchetă a statului Israel care vizează Filiera Evreiască, prietenii lui Tăriceanu și Dragnea. Traian Băsescu, la DNA în calitate de martor într-o comisie rogatorie cu Israelul. Dosarul îi vizează pe oamenii de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost audiat vineri vreme de trei ore și jumătate la DNA în calitate de martor într-un dosar de corupție.

La ieșirea de la întâlnirea cu procurorii, Băsescu a spus că a fost audiat ca martor într-o comisie rogatorie. El a refuzat să dea detalii suplimentare. Ulterior, el a spus la B1 TV că dosarul este instrumentat de procurorii din Israel.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că este vorba despre dosarul în care oamenii de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein au fost arestați anul trecut în Israel.

Cei doi sunt acuzați pentru spălare de bani, obstrucționarea justiției și dare de mită, în urma unei anchete comune a autorităților elvețiene și americane. Alte câteva persoane au fost arestate, printre care președintele actual al companiei de telecomunicații Bezeq, David Ganot.

Beny Steinmetz este un miliardar în domeniul exploatării minelor de diamant, stabilit la Geneva, iar Tal Silberstein a fost consilier al mai multor politicieni români, printre Traian Băsescu, Vasile Blaga, Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu.

La momentul arestării, cotidianul israelian Haaretz scria că arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz, în baza unor suspiciuni care includ frauda și spălarea de bani, are legătură cu un dosar în cazul lui în România. În martie 2016, Steinmetz a fost inculpat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România pentru complicitate la spălare de bani, trafic de influență și formarea unui grup infracțional organizat, împreună cu alți 13 suspecți, inclusiv Tal Silberstein.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?