Băsescu: Am votat pentru candidatul care a afirmat în toată campania că va susține drumul european al Republicii Moldova

Băsescu: Am votat pentru candidatul care a afirmat în toată campania că va susține drumul european al Republicii Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a votat duminică în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, declarând că a pus ștampila pe candidatul care în timpul campaniei electorale a afirmat constant că va menține parcursul european al Chișinăului și apropierea de România.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Băsescu a venit la Ambasada Republicii Moldova din București împreună cu soția sa, Maria, care și-a exprimat, la rândul său, opțiunea electorală.

"Sunt cetățean al Republicii Moldova. Am votat pentru candidatul care în toată campania a susținut că va menține drumul european al Republicii Moldova și apropierea față de România. Categoric, în fața alternativei Dodon sau Maia Sandu orice om care gândește la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu. Dodon propune anularea acordului de asociere la UE, ceea ce înseamnă că cetățenii Republicii Moldova își vor pierde dreptul la liberă circulație în UE. Dodon propune intrarea în Uniunea Vamală, ceea ce înseamnă sărăcie, Maia Sandu propune drumul către UE, către piața liberă a UE", a spus Traian Băsescu.

Liderul PMP a adăugat că între Maia Sandu și Igor Dodon este o "diferență uriașă" între ceea ce propun ca soluție de guvernare.

"Maia Sandu propune o Republică Moldova care să-și însușească valorile europene, pe când Dodon propune un drum către Moscova care înseamnă o guvernare de tip oligarhic. Ori, eu, ca cetățean al Republicii Moldova, vreau valorile europene în această țară", a mai declarat Băsescu.

Traian Băsescu a fost așteptat în fața Ambasadei Republicii Moldova de la București de președinții executivi ai PMP, Valeriu Steriu și Eugen Tomac, dar și de câteva zeci de simpatizanți.

S-au fluturat steaguri tricolore, dar și cel al Uniunii Europene, iar la ieșirea lui Băsescu de la urne s-a strigat: "Basarabia e România".

La solicitarea unuia dintre simpatizanți, Băsescu și-a arătat pașaportul de cetățean moldovean cu ștampila "Votat".

În jurul orei 10,30, în fața Ambasadei R. Moldova la București așteptau să voteze peste 50 de persoane, oameni de toate vârstele.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante