Băsescu: Carmen Dan a provocat criza, probabil îndemnată de Dragnea

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), senatorul Traian Băsescu, consideră că actuala criză din Partidul Social Democrat (PSD) a fost generată de ministrul de Interne, Carmen Dan.

El a declarat, într-o emisiune la postul de televiziune B1, că ministrul de Interne a provocat criza "probabil îndemnată de Dragnea", anunţând public schimbarea şefului Poliţiei Române, cu toate că nu avea prerogative şi ştiind că premierul Mihai Tudose nu este de acord cu acest lucru.

"Doamna Carmen Dan este vinovată. Ştiind că desemnarea şefului Poliţiei depinde de premier, cum anunţi tu public că va fi schimbat şeful Poliţiei fără să ai acordul premierului? Dacă nu poţi, de ce nu discuţi cu premierul? S-a pus singură într-o situaţie extrem de dificilă prin refuzul pe care i l-a administrat premierul imediat ce a spus să fie schimbat. Eu pe sursele pe care le am aflu că doamna Carmen Dan a ştiut că premierul nu a vrut să îl schimbe pe şeful Poliţiei şi a provocat criza, probabil îndemnată de Dragnea, dar nu vreau să fac un păcat", a afirmat Băsescu.

Liderul PMP crede că în Comitetul Executiv Naţional al PSD, care va avea loc luni, Liviu Dragnea "va propune menţinerea doamnei Carmen Dan în Guvern, pe care foarte probabil Tudose o va accepta". El consideră că menţinerea ministrului de Interne în Executiv este "o împăcare ruşinoasă" care îl va "descalifica" pe Tudose ca prim-ministru.

O a doua variantă avansată de Traian Băsescu este înlocuirea ministrului Carmen Dan cu un alt om de încredere al lui Dragnea.

"A doua variantă este aceea care salvează Guvernul. A doua variantă ar fi ca Dragnea să înţeleagă că premierul nu poate să o mai ţină în Guvern pe doamna Carmen Dan, să o retragă şi să îşi pună tot un om al lui şi asta ar rezolva problema instituţional", a precizat Băsescu.

Totodată, preşedintele PMP a spus că este de părere că înlocuirea lui Tudose şi menţinerea în cabinet a lui Carmen Dan este o soluţie care l-ar "decredibiliza" pe Dragnea atât pe plan intern, cât şi extern. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru