Băsescu: Decizia mutării Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim - efecte capitale în politica externă a României

Băsescu: Decizia mutării Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim - efecte capitale în politica externă a României

Fostul preşedinte Traian Băsescu atrage atenţia că decizia mutării Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a ţării şi spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, ''a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României''.

''Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura 'marionetei nevinovate', dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate. Decizia mutării Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a României. Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de 'honest peace broker' (broker de pace onest) atât pentru Israel, cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul internaţional, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe'', a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, fostul şef al statului.

El se întreabă ''care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie'' şi subliniază că preşedintele Klaus Iohannis are obligaţia să acţioneze imediat şi ferm.

''PS - pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi al istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat'', a mai scris Traian Băsescu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

3 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

4 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

5 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea