Băsescu, despre bugetul Apărării: Ar trebui adăugaţi 0,3% la rectificare, depinde de premier

Băsescu, despre bugetul Apărării: Ar trebui adăugaţi 0,3% la rectificare, depinde de premier

Băsescu, despre bugetul Apărării: Ar trebui adăugaţi 0,3% la rectificare, depinde de premier

Despre suplimentarea bugetului Apărării în acest an, preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în mod normal, ar mai trebui adăugaţi, la rectificare, 0,3% din PIB, dar totul depinde de premier. "Vă pot spune că nu există premier, inclusiv Emil Boc, cu care să nu fi avut discuţii pe tema bugetului Ministerului Apărării, reclamând că este insuficient, şi îmi amintesc foarte bine şi discuţiile cu premierul Tăriceanu. Toţi au avut obtuzitatea să înţeleagă, ca şi Ponta, că securitatea este gratis", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a arătat că trebuie să vină evenimente nefericite ca să se înţeleagă că securitatea are nişte consturi.

"Sper să se întâmple ceva şi programele Ministerului Apărării să se poată desfăşura în continuare", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că "amestecul de lăcomie şi incompetenţă de care România suferă", pe fondul situaţiei internaţionale actuale, "poate pune în pericol ţara".

Preşedintele a spus că este obligaţia comună a tuturor "să conclucreze la binele naţiunii", inclusiv la consolidarea capacităţii ei de apărare.

"Fac un apel la Guvernul României, ca şi la Parlament, ca împreună să identifice cele mai bune căi de înzestrare a Armatei române şi creşterea capacităţii ei operaţionale", a afirmat Traian Băsescu, pledând şi pentru o mai strânsă cooperare transatlantică.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...