Băsescu despre o eventuală candidatură, din partea PMP, la europarlamentare: Nu am luat o decizie; îi voi susţine în campanie

Băsescu despre o eventuală candidatură, din partea PMP, la europarlamentare: Nu am luat o decizie; îi voi susţine în campanie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat luni, la TVR, că nu a luat o decizie privind o eventuală candidatură la europarlamentare, dar că va susţine Partidul Mişcarea Populară în campania electorală.

Întrebat dacă PMP va trece pragul electoral, la scrutinul europarlamentar, fără numele său printre candidaţi, Băsescu a spus: "Trece la limită, da, dar mai sigur ar fi cu mine cap de listă".

"Deocamdată n-am luat o decizie. Ce vă pot spune cert este că îi voi susţine în campanie", a adăugat preşedintele de onoare al PMP.

Întrebat când îşi va anunţa candidatura la europarlamentare, în cazul în care va decide acest lucru, Băsescu a răspuns: "În ultima clipă".

El a vorbit despre un mandat la Parlamentul European ca despre "o experienţă extraordinară", dar a invocat viaţa de familie.

"Ar fi o experienţă extraordinară, dar nu simt nevoia să mai fac naveta. (...) Eu sunt un om care ştie foarte bine lucrurile acolo. Am stat zece ani acolo, mi-aş putea servi ţara acolo, dar nu pot lua o astfel de decizie. Avem patru nepoţei", a spus Băsescu.

În opinia sa, alegerile europarlamentare, ce vor avea loc în mai, "sunt extrem de importante de data asta, pentru că spectrul politic e atât de frământat".

"Aşezarea politică de la ultimele alegeri nu mai este valabilă. Şi atunci sunt extrem de importante pentru reaşezarea forţelor politice în perspectiva legislativelor din 2020. (...) Aşezarea de la alegerile din 2016 nu mai e valabilă", a afirmat Traian Băsescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”