Băsescu despre OUG privind interceptările: Închide gura celor care trâmbițau încheierea luptei anticorupție

Băsescu despre OUG privind interceptările: Închide gura celor care trâmbițau încheierea luptei anticorupție

Fostul președinte Traian Băsescu afirmă că ordonanța de urgență privind interceptările nu răspunde nevoilor reale pentru că "multă vreme nu va putea fi operaționalizată de unele instituții care au primit dreptul de interceptare a comunicațiilor''. Potrivit fostului șef de stat, actul normativ are meritul că "închide gura acelora care în mod mincinos trâmbițau încheierea luptei anticorupție datorită CCR''.

''Ne trebuie calm! Problema interceptărilor a declanșat o dezbatere cu păreri pro și contra. Până la urma, guvernul a răspuns printr-un compomis presiunii infernale a instituțiilor de forță. În mod categoric ordonanța, poate și neconstituțională, nu răspunde nevoilor reale pentru că multă vreme nu va putea fi operaționalizat de unele instituții care au primit dreptul de interceptare a comunicațiilor. Ordonanța are însă meritul că închide gura acelora care în mod mincinos trâmbițau încheierea luptei anticorupție datorită CCR'', a scris Traian Băsescu, marți seară, pe pagina sa de Facebook.

Președintele MP subliniază că decizia CCR este fundamentală pentru continuarea consolidării statului de drept în România.

''De aceea este vital ca acum Parlamentul României să valorifice șansa pe care i-a dat-o CCR și să așeze problema sensibilă a interceptării comunicațiilor și a supravegherii tehnice la nivelul la care, legea să servească în mod optim și drepturile fundamentale și nevoile reale legate de securitatea națională, crima organizată și corupție. Ar putea fi opera de căpătâi a unui Parlament care a ratat un mandat întreg. Ne trebuie doar calm'', adaugă fostul președinte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...