Băsescu, despre referendum: Tema anunțată de Iohannis este înscrisă și în Strategia de Securitate Națională aprobată de CSAT

Băsescu, despre referendum: Tema anunțată de Iohannis este înscrisă și în Strategia de Securitate Națională aprobată de CSAT

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat marți că tema referendumului, anunțată de președintele Klaus Iohannis, este înscrisă și în Strategia de Securitate Națională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea lui Iohannis, dar se află și în Strategia Anticorupție pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloș.

'Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunța un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova? Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunțată de Presedintele Iohannis, este înscrisă și în Strategia de Securitate Naționala aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află și în Strategia Anticorupție pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloș. Dar, dacă tot voia anunțarea referendumului de ziua Micii Unirii, mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova. Măcar aveam un răspuns ferm al poporului român la elucubrațiile lui Dodon', a scris Băsescu, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei