Băsescu: Din bătălia pentru putere a găștilor din PSD, vinovați vor fi jandarmii

Băsescu: Din bătălia pentru putere a găștilor din PSD, vinovați vor fi jandarmii

Senatorul Traian Băsescu, președinte al PMP, a declarat, după incidentele petrecute sâmbătă în Piața Victoriei din Capitală, că, din "bătălia pentru putere a găștilor din interiorul PSD", "vinovați vor fi jandarmii".

 

"Premierul PSD cere să nu se organizeze un târg în Piața Victoriei, conștient fiind de implicații. Primarul general PSD dispune, cu cinism, să se organizeze târgul în Piața Victoriei, deși era conștient de potențialul conflictual al acestei decizii. Numai ce începe în Piața Victoriei montarea scenei pentru târg și conflictul violent izbucnește între un bătrân bolșevic agresiv și un protestatar de cea mai proastă speță, care îl lovește pe bătrânul bolșevic. Jandarmii intervin strict în limita procedurilor și îl încătușează pe protestatarul bătăuș, spre a-l duce la poliție. După incidentul violent, primarul general, cu codița pleoștită, își retrage din Piața Victoriei recuzita cu care a provocat scandalul și anulează târgul proferând amenințări cu dosare penale și acuzând Jandarmeria", a scris Băsescu, duminică, pe Facebook.

Liderul PMP a adăugat că "sare imediat și ministrul de interne PSD care, cântând în strună Primarului General, anunță o anchetă drastică la Jandarmerie".

"Și, uite așa, din bătălia pentru putere a găștilor din interiorul PSD, care utilizează pe scară largă în spațiul public numai... doamne și domni, vinovați vor fi jandarmii", a încheiat Băsescu.

Sâmbătă, o parte dintre protestatarii aflați în Piața Victoriei au intrat în conflict cu angajații Primăriei Capitalei care amenajau târgul de sărbători, au împins gardurile de protecție și au încercat să intre pe partea carosabilă.

Trei persoane au fost ridicate, sâmbătă, de jandarmi, în urma conflictului petrecut în Piața Victoriei.

Primăria Capitalei anunțase că va organiza, în Piața Victoriei, în perioada 5 — 17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor "Târg de sărbători — Festival de colinde și obiceiuri de iarnă", urmând ca pe 31 decembrie, în același loc, să se desfășoare un concert de Revelion.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a informat sâmbătă că a luat decizia de a muta festivalul de colinde și târgul într-o altă locație, adăugând că spațiul public este al tuturor, "nu poate fi "rezervat" unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani