Băsescu: Este necesară reintroducerea stagiului militar obligatoriu/„Obiectivul lui Putin este să ajungă la gurile Dunării, pentru că atunci va putea lua Transnistria”

Băsescu: Este necesară reintroducerea stagiului militar obligatoriu/„Obiectivul lui Putin este să ajungă la gurile Dunării, pentru că atunci va putea lua Transnistria”

Stagiul militar obligatoriu ar trebui reintrodus în România, crede fostul președinte Traian Băsescu, arătând că, în cazul unei invazii, trebuie să existe o armată care să poată rezista până când se mobilizează forțele NATO.

Militari româniFoto: Mykola Tys/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • „Reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesara pentru securitatea noastră.
  • Domnul Ciolacu nu știe că ai obligația să te poță apăra câteva luni până vin forțele NATO să te ajute.
  • În cazul unei invazii, trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45-60 de zile până când mobilizează NATO resursele de război”, a declarat fostul președinte Traisn Băsescu, marți seară, la Digi 24.

El a spus că la una dintre ședințele CSAT a acuzat de trădare un premier, trădare însemnând tăierea bugetului pentru Apărare.

Întrebat despre riscul utilizării armei nucleare de către Rusia, fostul președinte a spus că nu crede în acest scenariu acum: „Nu cred că Putin ia în considerare utilizarea armei nucleare acum. Cred că, cel puțin acum, privind la situația frontului din Ucraina, nu are niciun motiv”.

El a spus că, în același timp, „România nu trebuie să se bage unde nu îi fierbe oala”, ci trebuie să fie foarte echilibrată:

  • „Nu România trebuie să îi dea răspunsul lui Putin atunci când vorbește despre arsenalul nuclear. Răspunde America.
  • Cei care și-au asumat responsabilitatea răspunsului pentru Putin sunt americanii”.

Întrebat cum îl percepe acum pe Vladimir Putin, față de cum îl știa, fostul președinte a răspuns: „La fel”. Băsescu a spus că a avut o „relație de comunicare” cu președintele Rusiei.

El a avertizat că Rusia trebuie privită ca o forță care domină încă Marea Neagră și a reluat declarațiile conform cărora obiectivul lui Putin este să ajungă la gurile Dunării, pentru că „atunci va putea lua Transnistria”.

  • „Slavă Domnului că ucrainenii sunt niște roi și trebuie să mulțumim Ucrainei că ține departe Rusia de Odesa și departe de gurile Dunării”, a mai spus fostul șef al statului.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?