Băsescu îi îngroapă pe Dragnea și Tăriceanu. Declarații INCENDIARE!

Băsescu îi îngroapă pe Dragnea și Tăriceanu. Declarații INCENDIARE!

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că mesajul Departamentului de Stat al SUA nu încalcă suveranitatea Parlamentului României, iar duritatea mesajului vine din istoricul recent al PSD, începând cu evenimentele din vara anului 2012 şi terminând cu OUG 13. Băsescu îi critică în termeni duri şi pe preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, care s-au "răţoit" la Departamentul de Stat al SUA.

„Nicidecum nu este vorba despre o interdicţie dată Parlamentului aşa cum încearcă unii să interpreteze comunicatul Departamentului de Stat al SUA sau cum se răţoiesc cei doi, Tăriceanu şi Dragnea, că Parlamentul este suveran. Comunicatul Departamentului de Stat nu pune sub semnul înterbării suvernitatea Parlamentului, dimpotrivă, sugerează să se dea atenţie unor prevederi din pachetul elaborat de Tudorel Toader”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus că duritatea comunicatului Departamentului de Stat al SUA vine „din memoria instituţională” a acestora „Revenind la duritatea comunicatului care pleacă de la acel „urge”. Se putea spune „we kindly ask you”, însă, duritatea vine din memoria instituţională a Departamentului de Stat. Departamentul de Stat ştie cu cine are de a face”, a spus liderul PMP.

Traian Băsescu a precizat că atunci când se trimit informările despre România pe tema justiţie aceastea includ consemnări privind activitatea tuturor partidelor. „Departamentul de Stat nu poate să nu îşi amintească faptul că PSD alături de PNL spuneau: nu avem toată puterea până nu avem justiţia. Ei ştiu că acesta este partidul care alături de liberali voia să captureze justiţia în 2012 prin suspendarea preşedintelui (...)”, a spus Băsescu.

Al doilea element care a justificat utilizarea cuvântului „urge” este faptul că legile justiţiei au fost discutate într-o comisie specială condusă de Florin Iordache, autorul OUG 13/2017, explică fostul şef de stat.

„Faptul că a fost o comisie specială a fost de natură să alerteze Departamentul de Stat cu atât mai mult cu cât preşedintele acestei comisii este domnul Iordache, care în prima parte a anului şi-a aşezat galoanele de luptător împotriva justiţiei prin celebra OUG 13. Deci, această analiză este cea care justifică intervenţia Departamentului de Stat cu duritatea cu care a făcut-o, dar fără să submineze suveranitatea Parlamentului”, a spus Băsescu.

„Mai mult decât atât, semnatarii aceste misive către Departamentul de Stat nu au cum să fie o carte de vizită exterm de negativă. Unul condamnat, Dragnea. Deci, un condamnat îi scrie Departamentului de Stat, iar celălalt – Tăriceanu, când era prim-ministru striga sus şi tare să retragem trupele din Irak. Gândiţi-vă ce analiză face Departamentul de Stat când este vorba despre aceşti doi proeminenţi politicieni din România”, a spus Băsesscu.

Băsescu a spus că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pot reprezenta Parlamentului la Parada de 1 Decembrie, la ceremonia de la Cotroceni sau alături de Daea, „să vândă oaia”. „Nu pot să reprezinte plenul celor două Camere într-o astfel de intreprindere politică fără discutarea documentului în Parlament şi votarea lui. (...) Trebuie să încercăm să diminuăm ridicolul în care cei doi ne-au pus”, a spus Băsescu.

Acesta a spus că legile justiţiei „au dat fiori” Bruxellului şi Departamentului de Stat al SUA



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”