Băsescu: În mandatele mele CSAT și-a făcut datoria;îmi asum hotărârile luate privind lupta anticorupție

Băsescu: În mandatele mele CSAT și-a făcut datoria;îmi asum hotărârile luate privind lupta anticorupție

Fostul președinte Traian Băsescu spune că în mandatele sale de șef al statului CSAT și-a făcut datoria, adăugând că își asumă "legalitatea, corectitudinea și oportunitatea" hotărârilor care au vizat "consolidarea instituțiilor statului și lupta împotriva corupției".

''Eu, Traian Băsescu, fost președinte al României, îmi asum (așa cum cred că o face orice alt membru CSAT) legalitatea, corectitudinea și oportunitatea hotărârilor CSAT în general și în mod particular a acelora care sunt acum în dezbatere publică și care au vizat consolidarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției, a evaziunii fiscale, a crimei organizate (inclusiv a traficului de persoane), a spălării banilor și a criminalității transfrontaliere, a traficului de armament etc. Altfel, dacă astăzi aș fi în situația de a lua decizii în cadrul legislativ al vremii, vă asigur că aș proceda similar ca în perioada 2004 — 2014. Vă asigur că, în mandatele mele, CSAT și-a făcut datoria pe deplin față de interesele țării în raport de nivelul ridicat al corupției și al crimei organizate la data luării deciziilor'', a scris Băsescu, vineri, pe pagina sa de Facebook, după acuzațiile din spațiul public potrivit cărora din cauza "hotărârilor ilegale" ale CSAT" din perioada mandatului său, "SRI, DNA și instanțele de judecată au ajuns să facă abuzuri".

Președintele PMP admite că există abuzuri, dar subliniază că nu el sau CSAT sunt responsabili.

"Categoric sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați, abuzuri în practicarea arestului preventiv și în penitenciare, abuzuri în întocmirea dosarelor penale (...), dar dacă vreți corectitudine, căutați responsabilii în altă parte, pentru că nici CSAT și nici eu nu am cerut să se facă dosare penale și cu atât mai puțin unor anume persoane, cum nu am aprobat nici încălcarea legii", subliniază el.

În context, el le recomandă celor care ''îl atacă public'' să citească ultimul raport MCV, pentru a avea o imagine cu privire la progresele justiției în mandatul său.

"Justiția a făcut progrese, dar indiscutabil mai are enorm de făcut pentru a fi credibilă și mai ales deplin cinstită. Niciodată CSAT nu a aprobat protocoale interinstituționale", conchide Băsescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"