Băsescu: Îndepărtarea SPP de la protecţia demnitarilor este ILEGALĂ. Dragnea începe să construiască instituţii paralele cu cele legale

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, afirmă că îndepărtarea SPP de la îndeplinirea misiunii de protecţie a demnitarilor, "în baza unor bârfe de partid", este ilegală, ca şi transferul acestor atribuţii către Jandarmerie, susţinând că Liviu Dragnea începe să construiască instituţii paralele cu cele legale.

"După o "îndelungată" cooperare cu SPP-ul, care nu a durat decât 24 ore, Viorica Vasilica Dăncilă a decis să renunţe la protecţia legal asigurată de această instituţie. Evident, Vasilica a fost doar executantul unei dispoziţii a lui Daddy, dispoziţie argumentată cu bârfe de partid. Acest episod ne demonstrează cum se va desfăşura guvernarea Vasilicăi. Daddy ordonă, Vasilica execută. De fapt, Dragnea începe să construiască instituţii paralele cu cele legale pentru a putea controla tot ce mişcă în Guvern şi în alte instituţii ale statului. În această strategie, un pion important este altă supusă, din Videle, Carmen Dan. În final, lucrurile vor ieşi prost, tare prost... Daddy", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Băsescu precizează că SPP este o instituţie care face parte din sistemul de apărare.

"Măsura îndepărtării SPP de la îndeplinirea misiunii de protecţie a demnitarilor, în baza unor bârfe de partid, este ilegală şi dă o lovitură unei componente a sistemului naţional de apărare. Este exclus ca ofiţeri SPP să fi făcut rapoarte care să vizeze altceva decât incidente de securitate la adresa demnitarului, dacă au existat", susţine Băsescu.

Acesta menţionează că "transferul responsabilităţii asigurării protecţiei demnitarilor către Jandarmerie este ilegal, Jandarmeria neavând prin lege astfel de misiuni".

"Ofiţerii Jandarmeriei nu au competenţa profesională şi nici antrenamentul necesar protecţiei demnitarilor. Jandarmeria nu dispune de mecanismele şi logistica necesare misiunii de protecţie a demnitariIor. Atenţie, domnule comandant al Jandarmeriei Române: protecţia demnitarilor înseamnă mult mai mult decât paza demnitarilor. Nu prea se utilizează bulanul şi nici garduri mobile pentru protecţie", avertizează Băsescu.Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu vrea să beneficieze de protecţia SPP.

"Aş vrea să precizez că am transmis Serviciului de Pază şi Protecţie încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune şi am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalităţile legale în acest sens", a declarat Viorica Dăncilă. AGERPRES

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

3 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

4 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

5 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultatele turului I al prezidențialelor în fiecare localitate din România

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta