Băsescu: Nici mama Curții Constituționale nu îi poate pune stiloul în mână președintelui pentru a-l obliga să semneze revocarea miniștrilor sau a procurorului general

Băsescu: Nici mama Curții Constituționale nu îi poate pune stiloul în mână președintelui pentru a-l obliga să semneze revocarea miniștrilor sau a procurorului general

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la România TV, că nimeni, „nici mama Curții Constituționale“, nu îi poate pune stiloul în mână președintelui pentru a-l obliga să semneze revocarea miniștrilor și că nici în cazul revocării procurorului general șeful statului nu poate fi obligat să semneze.

 Băsescu a spus că președintele Klaus Iohannis a refuzat revocarea miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, „pentru că așa a vrut“.

„Da, trebuie motivat, dar poate motiva pentru că «știu eu de ce». Nimeni nu îi poate pune pixul în mână președintelui să semneze, nici mama Curții Constituționale“, a susținut Traian Băsescu. El a admis însă că nu îl poți obliga pe premier să lucreze cu un om pe care nu-l mai vrea în Guvern.

Băsescu a apreciat că Iohannis va rezolva înainte de 1 Decembrie problema celor doi miniștri a căror revocare a refuzat-o. Președintele a anunțat că nu va lua nicio decizie în privința celor doi până după sărbătorirea Centenarului.

Fostul președinte a precizat că, de asemenea, nici în cazul revocării procurorului general Augustin Lazăr președintelui nu îi poate fi pus stiloul în mână pentru a semna decretul.

De altfel, a remarcat Traian Băsescu, președintele Klaus Iohannis „a respectat întocmai“ cerințele Comisiei Europene din ultimul raport MCV, referitoare la suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire a procurorilor importanți și relansarea procedurii de numire a unui procuror-șef.


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”