Băsescu: Nu le putem cere altora să ne respecte ţara mai mult decât o respectăm noi

Băsescu: Nu le putem cere altora să ne respecte ţara mai mult decât o respectăm noi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la şedinţa solemnă a Parlamentului pentru aniversarea a zece ani de la aderarea la NATO, că nu le putem cere altora să ne respecte ţara mai mult decât o facem noi, şi nici să o apere şi să o iubească mai mult decât o facem noi.

Băsescu: Nu le putem cere altora să ne respecte ţara mai mult decât o respectăm noi (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

În finalul discursului său în plenul reunit al Parlamentului, preşedintele a precizat că doreşte să mai spună câteva fraze.

"Nu le putem cere altora să ne respecte ţara mai mult decât o respectăm noi. Nu le putem cere altora să ne apere ţara mai mult decât ne-o apărăm noi. Şi nu putem cere altora să ne iubească ţara mai mult decât ne-o iubim noi", a afirmat şeful statului, în aplauzele parlamentarilor.

Parlamentul a organizat, marţi, o şedinţă solemnă pentru marcarea a 10 ani de la aderarea României la NATO.

La 29 martie 2004 România a depus la Washington instrumentele de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, iar în 2 aprilie tricolorul a fost ridicat la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Olena Zelenska, gest controversat în Serbia. Priviți cum se uită soția președintelui sârb la ea, dar și cum se uită ea la Kuleba!

2 Nu vin vești bune din Ucraina, rușii au pătruns în apărarea de lângă Harkov

3 Rusia, cea mai dementă amenințare la adresa României de când a invadat Ucraina

4 VIDEO Priviți ce face acest soldat ucrainean! / O nouă scenă de film american pe frontul din Ucraina

5 Primul semn major că trebuie să ne pregătim pentru un război lung