Băsescu: Odată cu valul migrator islamist, organizațiile teroriste și-au transferat adepți în Europa

Băsescu: Odată cu valul migrator islamist, organizațiile teroriste și-au transferat adepți în Europa

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți că era "logic" ca odată cu "valul migrator islamist" organizațiile teroriste să își transfere cât mai mulți adepți în Europa, menționând că nu liderii politici europeni vor plăti "factura nesăbuinței", ci cetățeni europeni nevinovați.

"În Siria, în Irak, în Afganistan sau în Yemen, grupările teroriste islamiste sunt atacate de armate regulate, trupe speciale și forțe aeriene ale NATO, Federației Ruse, Iranului sau ale Arabiei Saudite cu riscul major de a fi decimate. Era logic ca, odată cu valul migrator islamist, organizațiile teroriste să-și transfere adepți cât mai mulți la loc sigur, în Europa, unde fac ce știu cel mai bine: UCID. Aici nu-i bombardează nici aviațiile aliate, nici armatele regulate nu pot fi desfășurate, nici trupele speciale nu pot acționa ca în teatrele de război, iar guvernele nu-și pot permite generalizarea introducerii stării de urgență, transformând Europa într-un Afganistan, pentru că și-ar recunoaște eroarea fatală în abordarea fenomenului migrației necontrolate", a scris Băsescu, marți, pe Facebook.

El a adăugat că aceia care vor plăti "factura nesăbuinței" sunt cetățenii europeni nevinovați.

"Dramatic este că nu liderii politici europeni, de altfel foarte bine păziți, vor plăti factura nesăbuinței, ci cetățeni europeni nevinovați. Este clar că forțele de securitate nu pot asigura viața cetățenilor europeni", a susținut Băsescu.

Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele și metroul nu mai circulă marți în Bruxelles și toate gările mari sunt închise după seria de explozii de la aeroportul Zaventem și din cel puțin o stație de metrou, informează AFP și Reuters.

Centrul belgian pentru situații de criză a cerut populației să rămână 'acolo unde se află'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...