Băsescu: Odată cu valul migrator islamist, organizațiile teroriste și-au transferat adepți în Europa

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți că era "logic" ca odată cu "valul migrator islamist" organizațiile teroriste să își transfere cât mai mulți adepți în Europa, menționând că nu liderii politici europeni vor plăti "factura nesăbuinței", ci cetățeni europeni nevinovați.

"În Siria, în Irak, în Afganistan sau în Yemen, grupările teroriste islamiste sunt atacate de armate regulate, trupe speciale și forțe aeriene ale NATO, Federației Ruse, Iranului sau ale Arabiei Saudite cu riscul major de a fi decimate. Era logic ca, odată cu valul migrator islamist, organizațiile teroriste să-și transfere adepți cât mai mulți la loc sigur, în Europa, unde fac ce știu cel mai bine: UCID. Aici nu-i bombardează nici aviațiile aliate, nici armatele regulate nu pot fi desfășurate, nici trupele speciale nu pot acționa ca în teatrele de război, iar guvernele nu-și pot permite generalizarea introducerii stării de urgență, transformând Europa într-un Afganistan, pentru că și-ar recunoaște eroarea fatală în abordarea fenomenului migrației necontrolate", a scris Băsescu, marți, pe Facebook.

El a adăugat că aceia care vor plăti "factura nesăbuinței" sunt cetățenii europeni nevinovați.

"Dramatic este că nu liderii politici europeni, de altfel foarte bine păziți, vor plăti factura nesăbuinței, ci cetățeni europeni nevinovați. Este clar că forțele de securitate nu pot asigura viața cetățenilor europeni", a susținut Băsescu.

Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele și metroul nu mai circulă marți în Bruxelles și toate gările mari sunt închise după seria de explozii de la aeroportul Zaventem și din cel puțin o stație de metrou, informează AFP și Reuters.

Centrul belgian pentru situații de criză a cerut populației să rămână 'acolo unde se află'.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion