Băsescu: Preşedintele poate frâna setea de putere a PSD dacă este dispus să lupte

Băsescu: Preşedintele poate frâna setea de putere a PSD dacă este dispus să lupte

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, spune că şeful statului Klaus Iohannis "poate frâna setea de putere" a PSD dacă este dispus "să lupte".

"Preşedintele României nu poate să abdice! Iohannis este în capcana lui Daddy după numirea fără crâcnire a premierului Dăncilă", a scris Băsescu, vineri, pe Facebook.

Potrivit lui Băsescu, directorul SPP poate fi numit de preşedintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT.

"Din păcate, se pare că Iohannis nu a înţeles că în CSAT are şapte miniştri PSD care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale. Directorul SIE se numeşte de Parlament, la propunerea preşedintelui României. Asta înseamnă că, pentru a primi votul majorităţii în Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy. Şi atunci, care a fost raţiunea numirii fără niciun fel de rezistenţă a premierului Dăncilă?", scrie Băsescu.

În opinia sa, "momentul Dăncilă" era bun pentru scrierea unui "protocol de colaborare instituţională".

"Ştiind setea de putere şi dorinţa lui Daddy de a controla toate instituţiile, mă întreb dacă Iohannis a decis conştient o postură de non-combat sau pur şi simplu nu înţelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să îşi pună la butonieră toate instituţiile statului. Momentul Dăncilă era unul bun pentru rezolvarea restanţelor şi pentru scrierea unui 'protocol de colaborare instituţională', mai ales că urmează şi numirile de ambasadori şi şefi ai marilor parchete", a arătat Băsescu.

Totodată, el a precizat că "singura preocupare majoră" a PSD este "acapararea totală a puterii".

"Din experienţă o spun, coabitarea cu PSD este cumplită pentru că singura lor preocupare majoră este acapararea totală a puterii şi punerea instituţiilor sub controlul partidului. Preşedintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte. Constituţional, preşedintele României nu poate să abdice în faţa lui Daddy, pentru că nu este rege", a mai afirmat Băsescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria