Băsescu: Proiectul grațierii nu are ce căuta nici măcar la Comisie, legea trebuie retrasă de Guvern

Băsescu: Proiectul grațierii nu are ce căuta nici măcar la Comisie, legea trebuie retrasă de Guvern

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat luni că proiectul legii grațierii unor pedepse nu trebuie să fie trimis la Comisia juridică, ci retras de Guvern pentru că nu își atinge obiectivele pentru care a fost propus.

"Vă spun sincer că această lege nu are ce căuta nici măcar la comisie. Ea trebuie retrasă de Guvern. Este atât de prost făcută, încât obiectivul pe care îl realizează este să elibereze, estimez eu în forma în care este acum, hoți din domicilii, din curți, din autobuze, din societăți comerciale, iar pe de altă parte să țină în continuare încarcerați medici, profesori. Nu mă refer la politicieni, pentru ei e Legea 78, care le dă un regim special, dar cred că, conceptual, proiectul de lege este greșit. Ar fi o buna idee pentru Guvern dacă ar retrage legea sau noi am vota-o și am respinge-o și o lege a grațierii să vină știind obiectivele. (...) Ne scrie ministrul acolo că vrea diminuarea populației din penitenciare. Îmi pare rău. Nu o va face, pentru că acea categorie care vrea să o grațieze cu preponderență se va întoarce tot acolo în maxim 6 luni, în schimb oameni care sunt recuperabili pentru societate — medici, profesori — rămân în penitenciare", a spus Băsescu în plenul Senatului.

Plenul Senatului a decis, luni, cu 61 de voturi "pentru", 41 "împotrivă" și șapte abțineri, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, pentru o săptămână .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria